Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Flavicarpa marakujas tartes - garšu sprādziens!

Loreta Jargane

2018. gada 20. decembris 10:41

206

Ja svētkos kārojas, kas netradicionāls, tad Flavicarpa marakujas tartes būs tieši laikā. Pārsteigs ne vien savādais nosaukums, bet arī garšu buķete.

Sastāvdaļas un pagatavošana:
Breton smilšu mīklas pamatne

200 g sālīts sviests Marge

75 g nesālīts sviests

90 g pūdercukurs Dansukker

10 g olu dzeltenumu masa Balticovo

250 g kviešu milti Hercogs

50 g kartupeļu ciete Alojas

1 vesela laima miziņa

Sālīto un nesālīto sviestu jauc kopā ar pūdercukuru, izmantojot kulinārijas lāpstiņu. Pievieno olu dzeltenumu masu, miltus, kartupeļu cieti un laima miziņu. Visu kārtīgi sajauc kopā. Gatavo masu sadala uz divām cepampannām, apakšā liekot cepampapīru un sasaldē. Cep kūkas formā 14 minūtes 170°C.

Dzeltenais marakujas krēma pildījums

500 g marakujas biezenis Ponthier

10 gab. olas Balticovo

160 g cukurs

20 g kakao sviests

400 g baltā šokolāde

11 g želatīns Santa Maria

Uzsildi olas, cukuru un Ponthier marakujas biezeni līdz 80°C. Pievieno želatīnu un balto šokolādi. Ļauj atdzist. Pievieno kakao sviestu un, izmantojot rokas blenderi visu kārtīgi sajauc kopā. Gatavo masu pildi apaļajās silikona formiņās.

Alphonso mango glazūra

200 g mango biezenis Ponthier

1 kg spoguļglazūra

Sajauc kopā spoguļglazūru ar Ponthier mango biezeni. Liec sildīties un kārtīgi maisi līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās kopā.

Meringi apdarei

120 g olu baltums Balticovo

240 g cukurs

3 g akmens sāls Santa Maria

Sakul olas baltumus ar aptuveni 100 g cukura un sāli. Turpini kult, pamazām pievienojot atlikušo cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga, stingrās putās. Gatavo masu liec konditorejas maisā un uz cepampannas liec virsū nelielus meringu aplīšus. Cep četras stundas 90°C.

Dzeltenās marakujas krēmu liec virsū uz pagatavotās Breton smilšu mīklas pamatnes. Lej pāri glazūru. Dekorē ar meringiem.
Recepti sagatvojis "Gardēžu gids".



Kategorijas