Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Stājas spēkā izmaiņas "Norma-A" autobusa maršrutā Madona-Velēna-Alūksne

Leta

2019. gada 2. janvāris 10:17

187

No šodienas stāsies spēkā izmaiņas septiņos pārvadātāja SIA "Norma-A" apkalpotajos maršrutos, aģentūru LETA informēja Autotransporta direkcijas sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Krūmiņa.

Viņa pavēstīja, ka izmaiņas noteiktas septiņos maršrutos un tās vistiešāk ietekmēs Ozolaines pagasta, Cirmas pagasta, Lielvārdes pilsētas, Lejasciema pagasta, Launkalnes pagasta, Brenguļu pagasta, Vecpiebalgas pagasta, Vaives pagasta, Jumpravas pagasta, Ogresgala pagasta un Ikšķiles pilsētas iedzīvotājus.

Maršrutā Nr.7452 Rīga-Malta-Rēzekne reisā Nr.4, kas no Rēzeknes autoostas izbrauc uz Rīgu plkst.2, ir iekļauta pieturvieta "Pūpoli". Maršrutā Nr.7611 Rīga-Ludza-Kārsava reisā Nr.2, kas no Kārsavas autoostas izbrauc uz Rīgu plkst.2.50, ir iekļauta pieturvieta "Tutāni". Izmaiņas attieksies gan uz darbdienu, gan brīvdienu reisiem. Savukārt maršrutā Nr.7693 Rīga-Madona reisā Nr.3, kas no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Madonu plkst.14, un reisā Nr.4, kas no Madonas autoostas izbrauc uz Rīgu plkst.9.15, ir iekļauta pieturvieta "Lāčplēsis". Visas iepriekšminētās izmaiņas attieksies gan uz darbdienu, gan brīvdienu reisiem.

Maršrutā Nr.7706 Madona-Velēna-Alūksne reisā Nr.1, kas no Alūksnes autoostas izbrauc uz Madonu plkst.15.50, un reisā Nr.2, kas no Madonas autoostas izbrauc uz Alūksni plkst.8.15, ir iekļauta pieturvieta "Sinole". Šie reisi kursēs pirmdienās, trešdienās, piektdienās, sestdienās un svētdienās.

Izmaiņas paredzētas arī maršrutā Nr.7719 Madona-Ranka-Valmiera reisā Nr.1, kas no Valmieras autoostas izbrauc uz Madonu plkst.16, un reisā Nr.2, kas no Madonas autoostas izbrauc uz Valmieru plkst.6.40. Šajos reisos ir iekļautas pieturvietas "Silva" un "Brenguļu centrs". Minētie reisi kursēs darbdienās un sestdienās.

Maršrutā Nr.7968 Rīga-Vecpiebalga-Madona vairākos reisos ir iekļautas pieturvietas "Vecpiebalgas vidusskola" un "Vaive". Izmaiņas paredzētas reisā Nr.1, kas piektdienās no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Madonu plkst.9.40, reisā Nr.3, kas pirmdienās un trešdienās no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Madonu plkst.13.20, reisā Nr.5, kas otrdienās, ceturtdienās un sestdienās no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Madonu plkst.17.10, reisā Nr.6, kas pirmdienās, piektdienās un svētdienās no Madonas autoostas izbrauc uz Rīgu plkst.15.40, un reisā Nr.9, kas pirmdienās, piektdienās un svētdienās no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Madonu plkst.19.40. Savukārt reisā Nr.2, kas darbdienās un sestdienās no Madonas autoostas izbrauc uz Rīgu plkst.5.20, ir iekļauta pieturvieta "Vecpiebalgas vidusskola".

Maršrutā Nr.7989 Rīga-Madona-Lubāna reisā Nr.2, kas katru dienu no Lubānas izbrauc uz Rīgu plkst.4, un reisā Nr.7, kas katru dienu no Rīgas starptautiskās autoostas izbrauc uz Lubānu plkst.18.10, ir iekļautas pieturvietas "Velnadobe", "Ciemupe", "Ikšķile" un "Lāčplēsis".

No šodienas būs izmaiņas arī vairāku citu autobusu maršrutos. Maršruta Nr.5530 Rīga-TEC-2-Saurieši-Jauncekule-Cekule un Nr.6835 Rīga-Upeslejas visi autobusi pasažieru apmaiņu veiks arī pieturvietā "Saurieši". Tāpat maršruta Nr.6829 Rīga-Ropaži, Nr.6830 Rīga-Juglas iecirknis un Nr.6831 Rīga-Kākciems reisu kustību sarakstā tiek iekļauta pieturvieta "Ceļu meistars".

Savukārt reģionālajā maršrutā Nr.5484 Preiļi-Apšenieki-Znotiņi-Preiļi ir ietverti divi papildu reisi, kas tiks izpildīti skolēnu mācību brīvlaikā trešdienās. Līdz šim reisi tika nodrošināti tikai skolēnu mācību laikā un eksperimentālā kārtā 2018.gada skolēnu mācību rudens un ziemas brīvlaikā. Lai nodrošinātu iespēju Znotiņu, Tiltovas, Rauniešu un Kārļu ciematu iedzīvotājiem ne tikai skolēnu mācību laikā, bet arī turpmāk brīvlaikā doties uz Preiļiem un apmeklēt medicīnas vai pašvaldības iestādes, veikalus un risināt cita veida jautājumus pilsētā, no šodienas skolēnu mācību brīvlaikā trešdienās maršrutā Nr.5484 Preiļi-Apšenieki-Znotiņi-Preiļi kursēs autobusa reiss Nr.3 un Nr.4, kas no Preiļu autoostas attiecīgi izbrauks plkst.6.35 un plkst.16.

Lai pasažieriem būtu iespēja ērtāk izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus, maršruta Nr.6138 Aizkraukles stacija-Jaunjelgava turpmāk būs lokveida - Aizkraukle-Sērene-Aizkraukle, turklāt autobusi iebrauks Sērenes ciematā, kā rezultātā to kustību sarakstā tiks iekļauta arī pieturvieta Ozoliņi un Radzes.

Nodrošinot skolēniem iespēju nokļūt uz Andreja Upīša Skrīveru vidusskolu no Lobes un Veckrapes, maršruta Nr.6101 Aizkraukle-Skrīveri visi reisi tiks pagarināti līdz Lobei, savukārt virzienā uz Aizkraukli autobusi iebrauks Krapē līdz pieturvietai "Veckrape". Tā rezultātā autobuss no Aizkraukles autoostas izbrauks mācību laikā plkst.7.15 (līdz šim izbrauca plkst.7.28), bet no pieturvietas Lobe - plkst. 7.45 (līdz šim reiss tika uzsākts pieturvietā Skrīveru izmēģinājumu saimniecības plkst.8.10).

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu. Direkcijā atgādina, ka sabiedriskā transporta reisu skaitu un laikus nosaka pasažieru plūsma, savukārt statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem Autotransporta direkcija aicina pasažierus ziņot kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621.

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja pasažieru un kravu pārvadājumu jomā. Tās darbība galvenokārt saistīta ar sabiedriskā transporta - pasažieru pārvadājumu ar autobusu un vilcienu - plānošanu, licenču izsniegšanu kravu un pasažieru komercpārvadājumiem un atļauju izsniegšanu starptautisko pārvadājumu veikšanai.

Kategorijas