Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Viesojas drošības cimds ToDo

Agita Auziņa

2009. gada 11. novembris 12:24

858

Cik droši bērni var justies savās mājās, garāžā, pagalmā ikdienišķās situācijās? Ik uz soļa var saskarties ar risku un dzīvībai bīstamām situācijām. Droši var justies tad, ja zina, kā izvairīties no bīstamā, un zina, kā sevi pasargāt.  Visu par drošību pirmdien bērniem mācīja drošības cimds ToDo ar savu komandu.

Cimda ToDo vārds, tulkojot no angļu valodas, nozīmē - “darīt, rīkoties”, bet, lai kaut ko darītu un rīkotos, vienmēr jāpadomā, kā to izdarīt vislabāk. Cimds ToDo uz Alūksni bija atbraucis, līdzi vedot savu krāšņo un drošo māju. ToDo mājoklis, kurā ietilpst virtuve, dzīvojamā istaba, garāža, pagalms, palīdzēja bērniem izprast dažādo drošības elementu vietu viņu ikdienā. Katra zona veidota tā, lai bērni piedalās, iesaistās, ieskatās, ieklausās un atceras!  

“Visas šīs drošības lietas bērniem jau skolā tiek mācītas. 1.-6.klases vecuma bērniem to visu apgūt ir interesantāk ar spēles elementiem, kā to pasniedza cimds ToDo ar saviem draugiem,” stāsta  Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes izglītības metodiķe Inga Meirāne. Ar ToDo drošības soļiem varēja iepazīties tikai daži pārstāvji no skolas, bet pārstāvētas bija pilnīgi visas Alūksnes un Apes novadu skolas,” stāsta I.Meirāne. Drošības kampaņa tiek īstenota Vidzemē un Latgalē.

Vairāk foto

Kategorijas