Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Konkursa “Gribu būt mobils” pusfināls Kusā!

Loreta Jargane

2019. gada 15. janvāris 20:38

45

2019. gada janvārī un februārī septiņos Latvijas reģionos risināsies skolēnu konkursa “Gribu būt mobils” pusfināla sacensības, kurās savas zināšanas un prasmes ceļu satiksmes jomā demonstrēs katra reģiona desmit labākās komandas. Otrdien, 22. janvārī plkst. 11.00 zinošākie Gulbenes reģiona 6.-8. klašu skolēni sacentīsies par uzvaru pusfinālā, Kusas pamatskolā, Skolas ielā 3, Kusa, Aronas pag. Madonas novadā.

Gulbenes pusfināla cīņā piedalīsies komandas:

Strauti-1- Strautiņu pamatskola
Strauti-2 - Strautiņu pamatskola
KUSA-68- Kusas pamatskola
ATrip- Varakļānu vidusskola
JESA- Varakļānu vidusskola
Fiksiki 24/7- Vestienas pamatskola
Ziemerieši- Ziemeru pamatskola
Zibenīgās riepas - Balvu pamatskola
Dzelzavas Zīlēni- Dzelzavas pamatskola
ES=MĒS - Lazdonas pamatskola


“Gribu būt mobils” pusfināla dalībniekus sagaida testi par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes organizācijas jautājumiem. Skolēniem jāizstrādā un jārealizē arī mājas darbs - jāizveido savā skolā kampaņa par drošības jostu lietošanas nepieciešamību visos transporta līdzekļos, kuri ir aprīkoti ar drošības jostām. Skolēniem jāizstrādā kampaņas devīze, jāveic izglītojošs darbs skolā, īpaši uzsverot drošības pasākumu nepieciešamību skolas autobusā un pieturvietās to gaidot un noslēgumā jānovērtē kampaņas sasniegtais rezultāts.

Fināla sacensībās pirmās vietas ieguvēja komanda saņem galveno balvu – izglītojošu ceļojumu 1500 EUR vērtībā. Arī fināla otrās un trešās vietas ieguvēju komandas saņems dāvanu karti ceļojumam, bet pārējos konkursa fināla kārtas dalībniekus gaida stilīgas balvas.

Kategorijas