Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedalies izklaidējošā erudīcijas komandu spēlē PRĀTA SPĒLES Alūksnē

Sarmīte Kolāte

2019. gada 17. janvāris 07:15

432

Aicina pieteikt dalību turnīra « PRĀTA SPĒLES LATVIJAS KAUSS 2019» pirmajai spēlei,  kas notiks Alūksnē 15.februārī plkst.18.30 Alūksnes tautas namā, Brūža ielā 7.

Ar mērķi attīstīt prāta spēļu tradīcijas visā Latvijā, sniedzot iespējas ikvienam Latvijas iedzīvotājam iesaistīties šajā kustībā, biedrība Prāta spēles arī šogad aicina iedzīvotājus pieteikties dalībai turnīrā PRĀTA SPĒLĒS LATVIJAS KAUSS 2019. Piedalīties aicināts ikviens, reģistrējoties vietnē www.prataspeles.lv.

Spēles notiks visā Latvijā – Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē. Kopumā šobrīd ieplānotas vairāk nekā 30 spēles dažādās Latvijas vietās. Dalība turnīrā ir bez maksas, un, lai pieteiktos, ir nepieciešams apzināt 6 cilvēku komandu un aizpildīt elektronisko pieteikumu mājas lapā.

“Prāta spēles ir izklaidējošs pasākums, kas neprasa vēstures profesora cienīgas zināšanas. Vienlaikus, mēs arī redzam, ka šādās spēlēs zināšanas noteikti var iegūt, tā pašiem nemanot iekrītot veselīgā azartā,” akcentē prāta spēļu organizators un vadītājs Edijs Začs. Viņaprāt, būtiskākais ir komandas darbs un labi pavadīts laiks.
Katra spēle tiek gatavota īpaši un jautājumi nevienā pilsētā neatkārtojas. Daļa jautājumu veltīta tieši konkrētam novadam, kur notiek spēle – par tā kultūrvēsturi, radošām personībām, ģeogrāfiju, dabas objektiem. Līdz ar to, spēle būs iespēja sacensties zināšanās arī par savu novadu un uzzināt daudz ko jaunu.
Spēles noteikumi paredz, ka pieteikties turnīrā var ikviens interesents, kurš vēlas pārbaudīt savas zināšanas kā arī uzzināt daudz jauna, vienlaikus arī laimējot dažādas balvas. Katrā spēļu norises vietā tiks noskaidrotas 3 zinošākās komandas, kuras pēcāk tiksies arī ar citām novada labākajām komandām sava posma pusfinālos. Kopā paredzēti 5 pusfināli. Savukārt, pusfinālu uzvarētāji tiks aicināti piedalīties Lielajā finālā Latvijas dzimšanas dienas mēnesī – 9.novembrī, kur cīnīsies par galveno balvu – LATVIJAS KAUSU. 

Erudīcijas spēli PRĀTA SPĒLES LATVIJAS KAUSS organizē biedrība Prāta spēles, kas ir lielākais erudīcijas spēļu organizētājs Latvijā kopš 2011. gada.

Kategorijas