Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noliks vai nenoliks deputāta mandātu?

Līga Vīksna

2019. gada 19. janvāris 00:03

253

Kopš alūksnietis Druvis Mucenieks pēc paša vēlēšanās pārtraucis darba attiecības ar Alūksnes novada pašvaldību un vairs neveic sabiedrisko attiecību speciālista pienākumus, kā arī uzsācis darba gaitas Rīgā, vairāki lasītāji laikrakstam uzdevuši jautājumu, vai viņš turpinās pildīt Alūksnes novada domes deputāta pienākumus?

Turpinās būt deputāts
Uz lasītāju jautājumu D. Mucenieks “Alūksnes un Malienas Ziņām” atbild tieši un skaidri - “deputāta mandātu man ir piešķīruši Alūksnes novada iedzīvotāji, un iedzīvotāji būs tie, kuri nākamajās vēlēšanās ar savu balsojumu noteiks lietu kārtību”. Līdz tam laikam viņš ir apņēmies strādāt par Alūksnes novada domes deputātu, kurš pārstāv ZZS, palīdzot Alūksnes novadam attīstīties.
“Tas, ka deputāts maina savu otru nodarbošanos, man šķiet normāli. Bet man nešķiet normāli, ka ir deputāti, par kuriem iedzīvotāji balso, jo tie pārstāv konkrētu politisko spēku, bet drīz pēc vēlēšanām viņi nomaina partijas. Manuprāt, tīri cilvēcīgi, šādiem deputātiem būtu jānoliek savs mandāts un jādod iespēja strādāt tiem cilvēkiem, kuri ir gatavi turēt partijas dotos solījumus,” saka D. Mucenieks.

Savienot amatus viegli nebija
D. Mucenieks neslēpj, ka līdz šim amatu savienošana pašvaldības administrācijā un domē bijusi  pietiekami sarežģīta, jo, neatkarīgi no paveiktā, visu laiku bijis spiediens no politiskajiem oponentiem.
“Es kā radošs cilvēks savā darbā vienmēr cenšos ielikt maksimumu no savām spējām. Protams, konstruktīva kritika ir nepieciešama, bet destruktīvi un regulāri pārmetumi tomēr atstāj zināmu iespaidu uz ikvienu. Varu teikt, ka daudziem kolēģiem pašvaldībā atsevišķu deputātu radītais spiediens var kļūt par grūtu un tā dēļ varam zaudēt vēl kādu labu speciālistu. Tāpēc dažam labam vajadzētu pavērtēt, ko un kā pasaka, kādu iespaidu tas atstāj uz cilvēku, kurš godprātīgi un nesavtīgi veic savu darbu,” norāda D. Mucenieks.

Lepnums par reklāmas video
Par ko pašam ir gandarījums, kas paveikts sabiedrisko attiecību speciālista amatā, un kas nav izdevies, kā iecerēts? To komentējot, D. Mucenieks atsaucas uz rakstu “Alūksnes Ziņās” 2015. gadā, neilgi pēc stāšanās amatā.
“Toreiz teicu, ka mans mērķis ir palīdzēt alūksniešiem parādīt un pārējai Latvijai saskatīt alūksniešu unikalitāti. Domāju, ka šo unikalitāti man izdevās parādīt 2018. gada vasarā kopā ar draugiem un draugu draugiem, profesionāļiem un alūksniešiem, radot reklāmas video “Trāpi mērķī - brauc uz Alūksni!” kopā ar novadnieku Andreju Rastorgujevu. Interneta vidē šo video noskatījās vairāk kā 150 000 cilvēku, par šo video rakstīja arī vadošie ziņu portāli Latvijā. Izdevās arī attīstīt sociālo mediju komunikāciju – šajā jomā īpaši lepojos ar Alūksnes novada kontu “Instagram”, kam izdevās piesaistīt vairākus tūkstošus sekotāju. Bet kā neizdevušos ieceri varētu minēt kādu īpašu pretimnākšanu komunikācijā atsevišķām mērķu grupām, jo uzskatu, ka ikviena pienākums ir pašam interesēties par notiekošo novadā, nevis gaidīt, kad kāds to ielej ar karoti mutē. Vēlos pateikties visiem, ar kuriem man bija sadarbība, un ceru, ka tā turpināsies,” pauž D. Mucenieks.
D. Mucenieka jaunais darbs Rīgā saistīts ar tekstu rakstīšanu reklāmas nozarē.

Kategorijas