Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Priecē “Anneles” dalībnieču rokdarbi

Dace Plaude

2019. gada 21. janvāris 09:18

275

Mālupes Saieta namā līdz 30. janvārim vēl var apskatīt Mālupes rokdarbu pulciņa “Annele” dalībnieču darbu izstādes “Mūsu dāvana Latvijai – laika apstākļu deķi” un “Baltie sapņi”.

“Pagājušajā gadā pulciņa “Annele” dalībnieces vēroja laika apstākļus, pierakstīja gaisa temperatūras, adīja un tamborēja gabaliņus musturdeķiem, kas bija mūsu dāvana Latvijai 100. dzimšanas dienā. Daži no gatavajiem darbiem jau bija apskatāmi valsts svētku laikā novembrī, daži musturdeķi vēl top. Tā kā ir ziema, otrā izstādē, atbilstoši gadalaikam, ir apskatāmi sapņu ķērāji baltajos darbos. 5. janvārī Saieta namā notika saviesīga pēcpusdiena pensionāriem, un arī viņiem bija iespēja apskatīt abas izstādes. Visiem patika!” stāsta Mālupes Saieta nama vadītāja Iveta Zvejniece.

Katru mēnesi “Anneles” dalībniecēm ir nodarbības, un šogad viņas tajās mācīsies darināt gobelēnus. Kad būs apgūta šī tehnika, tiks veidots arī kopīgs darbs. Pavasarī Saieta namā iecerēts rīkot  “Anneles” dalībnieču rokdarbu izstādi. Pulciņa dalībnieces piedāvā arī ceļojošo izstādi “Raibu raibā pasaulīte”, kas pērn bija skatāma Veclaicenē un Mārkalnē, bet pašas rokdarbnieces šogad iecerējušas doties pieredzes apmaiņā uz Madonas pusi.
Dace Plaude

Kategorijas