Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Turnīrs tuvojas finiša taisnei

Didzis Bauers

2019. gada 23. janvāris 08:48

147

Atzeles volejbola līgā nedēļas nogalē aizvadītas divas kārtas. 8. kārtu izspēlēja Alūksnes pusē  Māriņkalnā, Ziemeru pamatskolā un Balvos.

Māriņkalnā spēkiem mērojās divas mūsu komandas - “Alūksne” un “Zeltiņi”, kuras uzņēma “VIP Robežsardze” (Balvi) un “SK Kuorsova” (Kārsava) komandas. Balvos - “Balvi”, “ESKETIT” (Balvi), “Gulbene 2” un “Ļaudonas vsk” (Madona) komandas. Demonstrējot labu sniegumu, trīs uzvaras izcīnīja komanda “SK Kuorsova” un “Gulbene 2”. Pie diviem panākumiem trijās spēlēs tika komandas “Alūksne” un “Balvi”. Vienu uzvaru izcīnīja “Zeltiņi” un “Ļaudonas vsk”. Par labākajiem 8. kārtas spēlētājiem tika atzīti G. Krauja, R. Zvejnieks no komandas “Alūksne”, A. Sams, A. Maksims no komandas “Zeltiņi”.  Pirmajā spēlē diezgan pārliecinoši “Zeltiņi” uzvarēja “VIP Robežsardzi” ar rezultātu 2:0 (25:13; 25:18), “SK Kuorsova” – “Alūksne” 2:1 (20:25; 25:15; 15:13), nepatīkams zaudējums izšķirošajā setā Alūksnes komandai, kas nespēlēja labākajā sastāvā. Mūsu abu komandu duelī pārāki izrādījās alūksnieši, otrajā setā zeltinieši parādīja labu spēli - “Alūksne” – “Zeltiņi” 2:0 (25:16; 25:23). Ļoti smagi Alūksnes komandai nāca uzvara pār “VIP Robežsardze” - 1:2 (15:25; 25:21; 14:16). Pēdējā spēlē meistarīgāki bija “SK Kuorsova” volejbolisti, uzvarot “Zeltiņus” 2:0 (25:19; 25:16).

Sabraukuma dalībnieki bija apmierināti ar to, ka posmu aizvadīja Ziemeru pamatskolā, un saka paldies sporta zāļu personālam par uzņemšanu un kvalitatīvo zāli. Atlicis vēl viens posms mūsu novadā. Organizatori domā, ka varētu to aizvadīt vēl vienā kvalitatīvā sporta kompleksā - mūsu novadā -  Liepnā, lai popularizētu to. Turnīra norises vieta būtu arī tuvāk Balvu puses komandām.
Balvos tika aizvadīta turnīra 9. kārta, pulcējot sešas komandas (“VIP Robežsardze”, “Bērzpils”, “Logu maiņa” (visas no Balviem), “Alūksne”, “Ļaudonas vsk” (Madona) un “SK Kuorsova” (Kārsava). Tehnisku iemeslu dēļ neieradās komandas “Gulbene 2” un “Sila Priedes” (Smiltene). Alūksnes komanda aizvadīja vienu spēli, kurā tikai izšķirošajā trešajā setā uzvarēja “Ļaudonas vsk” 2:1 (18:25; 25:16; 15:12). 9. kārtas labākais Alūksnes komandas spēlētājs – G. Krauja.

Kopvērtējuma tabulā “Alūksne”, kura aizvadījusi visas spēles, ir turnīra līdere ar izcīnītu 31 punktu, 11 uzvarām un diviem zaudējumiem. Komanda “Zeltiņi” ir aizvadījusi desmit spēles un ar iegūtajiem 14 punktiem ierindojas 6. vietā, izcīnot piecas uzvaras un tikpat zaudējumus. Jauniešu komanda “Čiekuri” arī ir aizvadījusi desmit spēles, bet diemžēl turnīra debitantiem nav izdevies izcīnīt nevienu uzvaru un jāsamierinās ar 14. vietu.  Vēl ir paredzētas divas kārtas, kas norisināsies 23. un 24. februārī Alūksnē, Balvos un Gulbenē. Izslēgšanas spēles paredzētas 9. martā.

Didzis Bauers

Kategorijas