Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atjaunotajā maršrutā līdz Zabolovai - daudz pasažieru

Līga Vīksna

2019. gada 25. janvāris 07:05

246

Piektdien, 18. janvārī, atsāka kursēt sabiedriskais transports maršrutā Alūksne – Mārkalne – Zabolova atjaunotajā reisā līdz Mārkalnei piektdienu vakaros.

Pededziete Irita Lisukova, kura aktīvi  rosināja piektdienas vakara reisa atjaunošanu un kopā ar iedzīvotājiem to arī panāca (par ko plašāk rakstījām 11. janvāra laikraksta numurā – red.), tagad pauž gandarījumu, ka pirmajā atjaunotajā Zabolovas reisā bija daudz pasažieru.
“18. janvārī ar sabiedrisko transportu atjaunotajā maršrutā brauca astoņi bērni un arī daudzi   pieaugušie. Tas ir ļoti labs rādītājs. Beidzot skolēni atkal piektdienas vakarā varēja tikt uz mājām no skolām un pieaugušie no darba. Skolēnu starp pasažieriem tiešām bija daudz! Ir prieks un gandarījums, ka mūsu visu pūles nebija veltas,” saka I. Lisukova.

Maršruta izpildi nodrošina SIA “Sabiedriskais autobuss”. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Edvīns Strickis “Alūksnes un Malienas Ziņām” norāda, ka Alūksnes autoostā maršruta Alūksne – Mārkalne – Zabolova autobusā 18. janvārī iekāpa 15 pasažieri.

“Astoņi no tiem izkāpa dažādās pieturvietās posmā līdz Mārkalnei, bet no Mārkalnes autobusā ceļu turpināja septiņi pasažieri. Tad vēl četri izkāpa pa ceļam, bet līdz galapunktam Zabolovā brauca trīs pasažieri. Iepriekš dažas reizes pats kā šoferis tiku braucis šajā maršrutā – pasažieru bija maz. Ja tagad cilvēki prasa, ka maršrutu tomēr vajag līdz Zabolovai, tas tika atjaunots. Pirmā reize ir pirmā. To, cik būs regulāro pasažieru šajā atjaunotajā maršrutā, parādīs tuvākie mēneši,” saka E. Strickis.

Viņš uzsver – ja pasažieris sabiedriskajā transportā brauc bez biļetes, tad sods ir 22 eiro. “Neņems biļeti – maksās soda naudu,” uzsver E. Strickis.

Kategorijas