Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sildoša zupa aukstam laikam

Sabiedriskās attiecības

2019. gada 26. janvāris 19:13

104

Ārā iestājusies īsta ziema ar ilgstošu salu un sniegu, tāpēc savos iepirkumu grozos arvien biežāk ceļam sildošas garšvielas, karstos dzērienus un sātīgu ēdienu pagatavošanai nepieciešamos produktus, liecina veikalu tīkla ELVI pārdošanas dati. Lai šajā sezonā  ēdienkarti varētu dažādot ar jauniem ēdieniem, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu  aicina izmēģināt  sildošas zupuas recepti.

Karija zupa ar rīsu nūdelēm un turku zirņiem


Sastāvdaļas
2 ēdamk. rapšu eļļas
1,5 l dārzeņu vai vistas buljona
240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
2 lieli kubiņos sagriezti burkāni (var ņemt  arī citus dārzeņus - cukīni, brokoļus, ķirbjus)
2 ēdamk. karija pastas (var nepievienot)
1 smalki sakapāts sīpols
1 smalki sakapāta ķiploka daiviņa
250 ml kokosriekstu piena
45 g dabīgā zemesriekstu sviesta
1 tējk. kurkumas
1/4 tējk. čili piparu pulvera
1/2 tējk. sarkanās paprikas pulvera
1/2 tējk. karija pulvera
1/4 tējk. maltā koriandra
sāls pēc garšas
125 g rīsu nūdeļu
sinepju dīgsti vai citi zaļumi rotāšanai

Pagatavošana

1) Lielā katlā ielejiet rapšu eļļu, apcepiet tajā dārzeņus ar garšvielām – vispirms uz lēnas uguns apbrūniniet sīpolus un ķiplokus, pievienojiet tiem smalkos kubiņos sagrieztus burkānus, pēc brīža iemaisiet dārzeņos karija pastu un maisot sildiet visu apmēram vienu minūti.  Pievienojiet masai turku zirņus un garšvielas, turpiniet visu maisot cept vēl aptuveni vienu minūti.
2) Pievienojiet buljonu un visu vāriet uz lēnas uguns apmēram 10-15 minūtes.
3) Beigās pievienojiet zemesriekstu sviestu, sāli, kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl kādu minūti.
4) Pirms pasniegšanas atbilstoši ražotāja norādītajai instrukcijai pagatavojiet rīsu nūdeles
5) Pasniedziet, rotājot ar zaļumiem.

Kategorijas