Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēl līdz 31. janvārim ir iespēja kļūt par Kustinācijas Kustības vēstnešiem

Loreta Jargane

2019. gada 26. janvāris 19:23

32

Veselības ministrijas projekta Kustinācija radošā komanda aicina pieteikties sporta aktīvistus – brīvprātīgos, kas vēlas kļūt par Kustības vēstnesi savā novadā vai pilsētā.

Kustības vēstneši februārī tiks bez maksas apmācīti, apgūstot, kā izkustināt dažāda vecuma, interešu un fiziskās sagatavotības līmeņa cilvēkus.  Apmācības notiks Rīgā, ilgums – viena diena, 6 stundas. Tās vadīs kampaņas Kustinācija metodikas izstrādātāji – treneris Viktors Lācis, fizioterapeits Mareks Osovskis un sporta ārste Sandra Rozenštoka. Apmācības notiks 2019. gada februārī.

Treneris Viktors Lācis pauž cerību, ka vēstnešu kustībā iesaistīsies daudzi brīvprātīgie, lai tālāk iedvesmotu tūkstošiem citu cilvēku. Viņš saka: “Kustība ir dzīvesprieks, enerģijas avots un motivācija. Lai uzlabotu kardiovaskulāro veselību, cilvēkam nepieciešama kustība. Tā mūsu orgāni tiek apgādāti ar asinīm, un mēs esam spējīgi racionāli domāt, komunicēt un dot pozitīvo enerģiju mūsu audzināmiem bērniem.” V. Lācis tic Kustinācijas idejai – to atspoguļo teiciens “Veselā miesā – vesels gars”, dodot pārliecību ikdienas darbiem.

Pēc apmācībām brīvprātīgie saņems oficiālu atļauju pārstāvēt “Kustības vēstnešu” kustību, kuras ietvaros vēstneši piekrīt organizēt bezmaksas grupu nodarbības sporta laukumos, stadionos vai parkos savā pašvaldībā, popularizējot sportisku aktivitāšu nepieciešamību veselīgakas sabiedrības veidošanā. Apmācībās vēstneši saņems arī metodisko materiālu.

Kustības vēstnešu pretendentiem nepieciešama atbilstoša izglītība/kvalifikācija – veselības sporta speciālists, sertificēts fizioterapeits, sporta treneris ar vismaz C kategorijas sertifikātu vai sporta skolotājs.

Aktivitātes mērķis ir vienkāršā veidā uzrunāt pilsētu, mazpilsētu un ciematu iedzīvotājus, motivējot uz regulārām fiziskām aktivitātēm, kas īstenojamas sporta laukumā, stadionā vai parkā. Lai pasākuma formāts būtu iedzīvotājiem saprotamāks un pieņemamāks, fizisko nodarbību iniciators un pasniedzējs vai treneris ir cilvēks no attiecīgās pašvaldības.

Kustības vēstnešu aktīva darbība savos reģionos visā Latvijā notiks 2019. gada martā, aprīlī, maijā, septembrī un oktobrī.

Lai pieteiktos, nepieciešams nosūtīt savu vārdu, uzvārdu, tālruņa numuru, e-pasta adresi, ieņemamo amatu uz epastu: kustinacija@vm.gov.lv vai  gita.pastora@1to1.lv

Kategorijas