Aluksniesiem.lv ARHĪVS

“Atklājot mobilitāti un sevi!”

Sagatavoja - Sandra Apine

2019. gada 1. februāris 10:53

30

Janvārī Alūksnes novadā uzsākts projekts “Atklājot mobilitāti un sevi!”, kura mērķis ir izveidot mobilā darba ar jaunatni sistēmu Alūksnes novadā.

Projekta vadītāja Alūksnes Bērnu un jauniešu centra (ABJC) jaunatnes lietu  speciāliste Una Tomiņa informē, ka projekts tiks īstenots Pededzes, Liepnas un Veclaicenes pagastos.

 “Ar šo projektu gribam veicināt jauniešiem interesējošu aktivitāšu pieejamību iespējami tuvu viņu dzīvesvietai, aktivizēt jauniešu līdzdalību savu pagastu sabiedriskajā dzīvē un veicināt piederības sajūtas veidošanos kā novadam tā arī konkrētajam pagastam. Veicināt Alūksnes novada jaunatnes darba koordinatora – ABJC - un pagastu jauniešu savstarpējo komunikāciju, lai nākotnē pilnveidotu mobilā darba ar jaunatni sistēmu novadā. Vēlamies mobilo darbu attīstīt tieši caur pašu jauniešu aktivitāti un iniciatīvām, tā veicinot viņu līdzdalību un iesaisti sabiedriskajos procesos, kā arī, lai mobilais darbs un ar to saistītās aktivitātēs veidotos pakārtoti jauniešu vēlmēm un vajadzībām,” stāsta U. Tomiņa.

  Jaunatnes lietu speciāliste šādi plāno aktivizēt minēto pagastu jauniešus, izzinot viņu vēlmes un vajadzības. Tāpat plānots organizēt dažādas pašizpausmes un radošas aktivitātes, kas palīdzēs jauniešiem izsvērt, ko viņi paši vēlas, kas viņus interesē un kas nepieciešams, lai uzlabotu viņu dzīves kvalitāti, kā arī - ko varēs turpināt attīstīt caur dažādām aktivitātēm arī pēc projekta. “Ceram, ka projekta laikā jaunieši atklās sevī jaunus talantus un prasmes, pratīs identificēt savas sajūtas un iespējami daudz socializēsies ar citiem jauniešiem, iespējams, pat veidojot domubiedru grupas,” tā jaunatnes lietu speciāliste.
 Jau janvārī sākas jauniešu vajadzību izpēte pagastos, martā būs mobilā darba ar jaunatni praktiskās aktivitātes par tēmu “Pašizpausme”, aprīlī tiks akcentēta tēma “Radošums”, maijā - “Kustība”, organizējot arī pārgājienu, jūnijā tiks uzsvērta vide un dabas vērtības, savukārt jūlijā notiks ABJC Vēstnešu apmācības. Augustā plānots projektu izvērtēt īpašās kafijas pauzēs katrā pagastā.

Kategorijas