Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Slēpotājus pulcē “Amatnieku apļi”

Šogad ziema mūs visus lutina, un tādos laika apstākļos var pa pilnam izbaudīt visas sniegotā laika priekšrocības un iespējas. Atkal varam no sirds  nodarboties ar iemīļotajiem ziemas sporta veidiem, ko iepriekšējos gados mums ir liedzis sniega trūkums.

Katru ziemu, kad ir sniegs Ilzenē, “Amatnieku” saimnieks Gundars Salmiņš pie darbnīcām sagatavo un uztur teicamā kārtībā slēpošanas trasi. Arī šis gads nav izņēmums. Gan brīvdienās, gan darba dienu pēcpusdienās slēpošanas trasē redzami aktīva dzīvesveida piekritēji, kas savu ikdienu labprāt papildina ar sportiskām aktivitātēm uz slēpēm. Tādēļ 2. februārī visiem slēpošanas entuziastiem un arī nopietnākiem sportistiem bija lieliska iespēja piedalīties centra “Dailes” rīkotajā slēpojumā “Amatnieku apļi”.

Atkarībā no vecuma slēpotājiem bija jāveic 20, 30 vai 40 minūšu slēpojums. Apļa garums aptuveni 850 metri. Trasē netrūka ne sportiskas konkurences, ne slēpojuma brīvdienu solī.

Savās vecuma grupās veiksmīgākie: bērni grupā līdz 12 gadiem: 1. vieta Līvai Salmiņai, 2. vieta Miķelim Salmiņam, 3. vieta Melānijai Melecei. Jaunietes 13 - 25 gadi: 1. vieta Alisei Kazainei, 2. vieta Sindijai Žīgurei, 3. vieta Zanei Bokai. Jauniešiem šajā pašā vecuma grupā 1. vieta Rihardam Salmiņam, grupā sievietēm 26 gadi un vecākas: 1. vieta Sarmītei Salmiņai, 2. vieta Dacei Brūniņai, 3. vieta Lailai Bokai. Vissīvākā konkurence izvērtās vīriešiem vecuma grupā virs 26 gadiem, kad pirmie trīs līderi vietas sadalīja tikai finiša taisnē. 1. vieta Reinim Marksam, 2. vieta Guntim Kozilānam, 3. vieta Viesturam Kazainim.

Pēc slēpojuma gan dalībnieki, gan līdzjutēji varēja dalīties iespaidos pie karstas tējas krūzes un līdzpaņemtajiem cienastiem. Dace Brūniņa bija sarūpējusi saldas balvas uzvarētājiem. Liels paldies viņai par to! Paldies Gundaram Salmiņam par vienmēr sagatavoto un uzturēto slēpošanas trasi, Viesturam Kazainim par slēpojuma starta un finiša vietas iekārtošanu un ledū izcirsto pjedestālu.
Manuprāt, šādu vietējo “mazbudžeta” pasākumu priekšrocība ir tā, ka tie dod iespēju cilvēkiem, kuri ikdienā nopietni netrenējas, bet labprāt laiku pavada sportiskās aktivitātēs, sapulcēties un  pārbaudīt savu varēšanu, samērot savus spēkus ar citiem domubiedriem. Var jau teikt, ka ir pietiekoši daudz visādu slēpojumu katru nedēļas nogali gan tuvākā gan tālākā apkaimē, taču uz tiem nedosies tie, kuri labprāt piedalās šādos vietējos pasākumos.

 Neraugoties uz to, ka pagastos, arī mūsējā samazinās iedzīvotāju skaits, tie, kuri šeit dzīvo, labprāt izmanto vietējās priekšrocības – savu slēpošanas trasi un savu sporta zāli. Uzskatu, ka arī tiem cilvēkiem, kas dzīvo ārpus novada centra, ir jārada iespējas saturīgi un aktīvi pavadīt savu brīvo laiku, nepavadot ceļā vairākus desmitus kilometru.

Kategorijas