Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Džudisti pārved medaļas no Igaunijas

Didzis Bauers

2019. gada 18. februāris 09:20

301

Septiņi Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas džudo nodaļas audzēkņi Kristas Cīrules vadībā pagājušās nedēļas nogalē bija devušies uz ikgadējo, vienu no lielākajiem džudo turnīriem Baltijā - “Tallinn Judo Cup 2019” Igaunijas galvaspilsētā Tallinā un izcīnīja trīs medaļas.
Sacensībās startēja aptuveni
700 dalībnieki no dažādām, pat ļoti tālām valstīm: Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas, Saūda Arābijas, Zviedrijas, Polijas, Latvijas, Igaunijas un Alžīrijas.
“Konkurence mūsu audzēkņiem bija ļoti sīva un liela, bet mūsu sportisti, neraugoties uz to, “aizcīnījās” līdz goda pjedestālam. U-14 vecuma grupā svara kategorijā līdz 38 kilogramiem 1. vietu izcīnīja Martins Līvs. Jāatzīmē, ka viņi savā svara kategorijā bija
32 sportisti.
U-16 vecuma grupā svara kategorijā līdz 44 kilogramiem 2. vietu izcīnīja Evelīna Javorska, šajā pašā grupā svara kategorijā līdz 55 kilogramiem 2. vietu - Roberts Purs. Kopā bija aizbraukuši septiņi sportisti - Ēriks Kristiāns Fedotovs, kurš uzvarēja divas cīņas, tad vēl Rolands Kazačenoks, Jūlija Kuzņecova un Elvis Kārkliņš. Pārējiem sportistiem šoreiz diemžēl nepaveicās ar izlozi.
Jau šīs nedēļas nogalē dosimies uz Siguldu, kur notiks 11. Starptautiskais džudo turnīrs “Sigulda 2019”. Marta sākumā un beigās būs sacensības Igaunijā un Jūrmalā. Mūsu galvenais uzdevums sagatavoties tām un pilnveidot audzēkņu prasmes, lai viņi sasniegtu pjedestālu un godam cīnītos,” stāsta džudo trenere Krista Cīrule.  


Kategorijas