Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnes jaunsargiem uzvaras

Didzis Bauers

2019. gada 24. februāris 14:58

217

Ziemas sporta centrā “Mežinieki” aizvadīts Jaunsardzes kausa biatlonā 1. posms, kuru organizēja Latvijas Biatlona federācija sadarbībā ar Jaunsardzes un informācijas centru un Alūksnes novada pašvaldību.
Lieliska ziemas atmosfēra un sniegoti laika apstākļi radīja pozitīvas emocijas un prieku, jaunsargiem piedaloties pneimobiatlona sacensībās "Izjūti biatlona garšu un Jaunsardzes kauss biatlonā 2019".  Sacensībām tikai pieteikti 84 jaunsargi no Alūksnes, Madonas, Krāslavas, Daugavpils, Rīgas un Lejasciema.
Trīs kilometru distancē "B" grupas jauniešiem, kuri dzimuši 2002. un 2003. gadam, labākie rezultāti alūksniešiem. Emīls Pometuns, pārstāvot Alūksnes jaunsargu vienību, izcīnīja uzvaru, sašaujot ar pneimatisko ieroci visus mērķus. 2. vietā viņš atstāja Robertu Miningu, kurš arī šāva bez sodiem un uzvarētājam zaudēja divas sekundes. Meitenēm šajā grupā pārliecinoši ātrākā un nekļūdīga šautuvē bija Anastasija Ņedaivodina. Šajā pašā distancē "A" grupā jauniešiem, kuri dzimuši 2000. un 2001. gadā, šautuvē nekļūdījās un pārliecinošu uzvaru izcīnīja Nikita Laicāns.
Latvijas Biatlona federācija izsaka pateicību jaunajiem sportistiem un vecākiem par dalību pasākumā. Īpašs paldies Alūksnes novada pašvaldībai un sporta centram “Mežinieki” par silto uzņemšanu.
Nākošais posms notiks 16. februārī Talsos.

Kategorijas