Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Biedrība Liepna –manas mājas realizē vēl vienu projektu

Jau vairākus gadus Alūksnes un Apes novada fonds izsludina projektu konkursu- šogad jau 15. reizi, lai dotu iespēju kādam iepriecināt citus. Biedrība Liepna -manas mājas nolēma izmantot šo piedāvājumu un iesniegt projektu “Galda spēles- Liepnas vidusskolas skolēnu atpūtai”. Projekts tika atbalstīts. Paldies sakām gan Alūksnes un Apes novada fondam un īpaši tā vadītājai Dzintrai Zvejniecei , gan Ilzei Zvejniecei, jo ar viņas un vairāku ārvalstu jauniešu atbalstu tika saziedota nauda spēļu iegādei.

Pēc ilgu gadu pārtraukuma Liepnas vidusskolā atkal darbojas internāts, kurā audzēkņi pavada četrus vakarus projām no mājām. Brīvajā laikā skolēniem patīk lilkt puzles, spēlēt galda spēles, būt kopā. taču skolēnu atpūtas telpā „Kokoss“ esošās ir jau nolietotas , tāpēc biedrība Liepna – manas mājas vēlējās šos bērnus atbalstīt un iegādāties jaunas, attīstošas prāta spēles, lai audzēkņi saturīgi pavadītu brīvo laiku, pilnveidotu sadarbības prasmes un skolotājiem būtu vairāk iespēju internātā radīt ģimenisku un draudzīgu atmosfēru. Spēles izmanto arī citi Liepnas vidusskolas skolēni gan starpbrīžos, gan uzturoties skolā pēc stundām, gaidot interešu izglītības nodarbības vai transportu uz mājām.

Projekta īstenošanā piedalījās arī paši skolēni, jo tika uzklausītas viņu vēlmes un idejas. Skolēni tika iepazīstināti ar to, kā top projekts, kādas prames nepieciešamas, lai to realizētu.. Viņi iesaistījās arī pasākuma „Rotaļīgie Ziemassvētki“ organizēšanā, gatavojot ielūgumus, cepot piparkūkas un citus gardumus, klājot cienasta galdu gan sev, gan vecākiem. Pasākumā tika izspēlētas dažādas galda spēles. Vērojot skolēnu aizrautību un ieinteresētību, radās doma rīkot vēl kādu galda spēļu pēcpusdienu 2.semestrī, un tā notika 29.janvārī, kad pie mums ciemojās Ilze Zvejniece, Evija Belka un Edvards Ludviks.





Kategorijas