Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk izvēlas svaigu cūkgaļu un dažādus kūpinājumus

Latvijas iedzīvotāji visbiežāk iegādājas svaigu cūkgaļu (73%), kā arī dažādus kūpinājumus (72%), liecina pētījuma aģentūras “RAIT” un gaļas pārstrādes uzņēmuma “Forevers” veiktā aptauja*.


Tendenci apstiprina arī “Forevers” apkopotā informācija par pirktākajiem produktiem 2018. gadā. Pirmajā vietā ierindojas Zemnieku gaļa mājas žāvējumā, otrajā – Dāņu salami, savukārt trešajā cūkgaļas maltā masa. Raksturojot produktu iegādes biežumu, “RAIT” pētījums atklāj, ka 50% Latvijas iedzīvotāju kūpinātus gaļas izstrādājumus iegādājas vairākas reizes mēnesī un biežāk, savukārt svaigu cūkgaļu vairākas reizes mēnesī un biežāk pērk 54% aptaujāto.


“Forevers” valdes loceklis Andrejs Ždans: “Patērētāju iepirkšanās paradumi parāda, ka svaiga gaļa un gaļas izstrādājumi joprojām ir starp pirktākajiem pārtikas produktiem Latvijā. Lai arī Latvijas virtuvē ienāk jaunas tendences, piemēram, veģetārisms un vegānisms, Latvijas iedzīvotāju ēdienkartē dominē gaļas produkti. Tāpat cilvēkiem ir svarīga ne tikai produktu kvalitāte, bet arī iespējas produktus pagatavot bez augstas sarežģītības pakāpes, jo to pieprasa mūsdienu straujais dzīves temps. Vienlaikus, izvēloties gaļas produktus, pircējiem aktuāla ir cenas un kvalitātes attiecība, tāpēc savas veikalu ķēdes tirdzniecības vietās gaļas izstrādājumus piedāvājam par izdevīgām – ražotāja cenām –, neliekot klientiem pārmaksāt.”


Arī iepirkšanās paradumi specializētajos gaļas veikalos apliecina, ka pircēji vairāk orientējas uz ātri pagatavojamiem produktiem, dodot priekšroku sardelēm, cīsiņiem, kūpinājumiem un pusfabrikātiem. Aptaujas dati parāda, ka 28% Latvijas iedzīvotāju sardeles pērk specializētajos veikalos, cīsiņus un kūpinātu gaļu – 25% respondentu. Savukārt pusfabrikātus specializētajos veikalos iegādājas 26% aptaujas dalībnieku.

Kategorijas