Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Skolu komandas no visas Latvijas aicina pieteikties eTwinning un Samsung mācībām par virtuālo realitāti skolā

Baiba Suseja

2019. gada 28. februāris 10:18

35

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra Eiropas skolu sadarbības tīkla eTwinning ietvaros sadarbībā ar Samsung no 27.līdz 29.martam Rīgā organizē vērienīgas mācības skolotājiem par virtuālās realitātes izmantošana skolā un mācību projektos. Mācības notiks Eiropas Digitālās nedēļas laikā un noslēgsies ar minikonferenci, kurā dalībnieki prezentēs projektu idejas un kopā ar jomas profesionāļiem diskutēs par virtuālās realitātes izmantošanu skolās.

Skolu komandas (2 skolotāji no vienas skolas) mācībām aicinātas pieteikties līdz šī gada 10.martam (plkst 24:00), aizpildot tiešsaistes anketu http://bit.ly/reg_vr_2019. Mācības ir bezmaksas.

Mācību mērķis ir sniegt skolotājiem pieredzi un pamatiemaņas paplašinātās realitātes un virtuālās realitātes iespēju integrēšanai un izmantošanai skolā un mācību procesā. Divu dienu garumā skolotāji apgūs virtuālās realitātes briļļu iestatīšanu un lietošanu, vides un lietotņu pielāgošanu, kā arī satura izstrādi virtuālās realitātes lietotnēm.

Paredzēts, ka mācību ietvaros tiks uzsākti nacionāla mēroga sadarbības projekti, kuri dos iespēju skolotājiem savstarpēji sadarboties un skolēniem iespēju, apgūstot kompetences, izmēģināt mācīties plašākā kontekstā. Nodarbību saturs seminārā tiek plānots, izmantojot aktīvās mācīšanās pieeju “mācies darot”, līdz ar to nodarbību saturs tiks apgūts, veicot praktiskus uzdevumus atbilstoši sasniedzamajam rezultātam. Tas ļaus skolotājiem nostiprināt apgūtās prasmes un sekmīgāk nodot iegūtās zināšanas skolēniem un citiem kolēģiem skolā. Trešajā, mācību noslēguma dienā, skolotāji savas projektu idejas prezentēs un kopā ar jomas profesionāļiem diskutēs par virtuālās realitātes iespējām skolā.

Mācības vadīs Edgars Bajaruns, eTwinning vēstnieks, programmas “Iespējamā misija” absolvents, Siguldas pilsētas vidusskolas sociālo zinību, vēstures un fizikas skolotājs un Andris Jenerts, Cēsu Jaunās pamatskolas informātikas skolotājs, Vidzemes Augstskolas mehatronikas students un robotikas entuziasts.

Pieteikšanās noteikumi, mācību programma un papildu informācija pieejama Latvijas eTwinning tīmekļa vietnē: http://bit.ly/info_vr_2019.
eTwinning ir Eiropas Savienības programmas izglītības, apmācības, jaunatnes un sporta jomā Erasmus+ aktivitāte, kura tiek īstenota, izmantojot projektu kā mācību metodi un nodrošinot kompetenču pieeju izglītībā, veicina pedagogu profesionālo pilnveidi IKT, metodikas un valodu jomā. Reģistrējoties eTwinning, skolotāji var īstenot projektus vietējā un Eiropas mērogā, izmantot bezmaksas tiešsaistes partneru atrašanas, sadarbības un projekta gaitas atainošanas rīkus, kā arī piedalīties vietējā un starptautiskā mēroga pedagogu profesionālās pilnveides pasākumos gan tiešsaistē, gan klātienē. Pašlaik eTwinning.net platformā reģistrējušies aptuveni 660 000 skolotāju, no kuriem vairāk nekā 6000 ir Latvijas skolotāji. Informācija par citiem eTwinning pasākumiem – www.etwinning.lv.

Kategorijas