Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Apē sadziedāsies vokālie ansambļi

Loreta Jargane

2019. gada 28. februāris 11:19

242

2019. gada 2.martā, pulksten 12.00 Apē, Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolas zālē norisināsies Starpnovadu vokālo ansambļu skate, kurā sadziedāsies sieviešu vokālie ansambļi, vīru vokālie ansambļi un jauktie vokālie ansambļi no Alūksnes, Apes, Gulbenes un Balvu novadiem.

Konkursa nolikumā iekļauts, ka vokālais ansamblis dzied trīs dziesmas: vienu latviešu tautasdziesmas apdari; vienu latviešu komponista oriģināldziesmu; vienu brīvas izvēles skaņdarbu. Vismaz divas no minētajām dziesmām ansambļiem jāizpilda a cappella. Konkursa žūrijai ir tiesības lūgt ansamblim izpildīt tikai divas dziesmas, vienu dziesmu a cappella  un brīvas izvēles skaņdarbu.

Skati kā ierasts vērtēs rīkotāja izveidota žūrija ne mazāk kā trīs cilvēku sastāvā, vērtējot  vokālo ansambļu māksliniecisko sniegumu, tehnisko sniegumu, vokālo kultūru, stila izjūtu, kopiespaidu.

Skates rezultāti tiek paziņoti skates dienā Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā, pēc I daļas ansambļu noklausīšanās un pēc II daļas ansambļu noklausīšanās.

Skati vokālajiem ansambļiem rīko Apes novada pašvaldība sadarbībā ar Alūksnes, Balvu un Gulbenes koru apriņķa virsdiriģentu Uldi Kokaru.

Kategorijas