Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Lielisks ātrums, bet šaušanā neveiksmes

Didzis Bauers

2019. gada 1. marts 05:45

108

Sarajevā, Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā norisinājās Eiropas jauniešu olimpiskais festivāls, kurā Latviju pārstāvēja Alūksnes pilsētas Bērnu un  jauniešu sporta skolas biatlona nodaļas audzēknes Sanita un Sandra Buliņas ar treneri Sergeju Sverčkovu.
Sešu kilometru sprintā labākais rezultāts S. Buliņai, kura izcīnīja 22. vietu, kļūdoties divas reizes stāvus šaušanā. S. Buliņai neveicās šaušanā un ar sešiem sodiem (3+3) viņai tikai 60. vieta no 78 dalībniecēm. Otrā bija 10 kilometru individuālā disciplīna, kurā atkal veiksmīgāka bija Sandra, kļūdoties šautuvēs sešas reizes un finišējot  36. vietā, kamēr māsa Sanita kļūdījās astoņas reizes, kas deva 53. vietu  no 78 dalībniecēm. Pēdējā disciplīna bija jauktās stafetes, kurās Latvijas komanda finišēja 15. vietā. Šeit arī māsām neizdevās izbēgt no soda apļiem. “Šoreiz gāja smagi ar šaušanu, malacis Sandra, kura ar diviem sodiem izcīnīja 22. vietu. Otrajā dienā arī veicās labi, es informēju, kāds viņai rezultāts, jo gāja par 11. līdz 13. vietu, bet palika pēdējā šautuvē, kurā  četri sodi un viss. Pati teica, ka nav pareizi nostājusies, bet man liekas, ka jūtot, ka iet uz labu rezultātu, par daudz satraucās, tīri psiholoģiski neizturēja, jo jaunas vēl meitenes. Igauniete pēdējā šautuvē vienreiz kļūdījās un finišēja 10. vietā. Tāpat arī stafetē “piešāvāmies” ļoti labi, bet sacensībā nevarējām trāpīt. Slēpošanā meitenes bija labas, Sanitai mazliet  samazinājās ātrums, jo tomēr sacensības notika 1400 metru augstumā, un katrs organisms savādāk pielāgojas. Kopumā varēja būt labāka festivāla organizācija, bet bija labi,” stāsta biat­lona treneris.

Mainīgas sekmes šaušanā
Pasaules kausa izcīņas astotajā posmā biatlonā Soltleiksitijā (ASV) 10 kilometru sprintā vīriešiem novadnieks Andrejs Rastorgujevs brāzmainajā vējā guļus šaušanā kļūdījās divas reizes, stāvus viņam viens soda aplis. Ar visai ātru slēpojumu un trijiem soda apļiem Rastorgujevs izcīnīja 29. vietu, kas deva vietu iedzīšanas sacensībās. Slēpojumā Andrejam 24. rezultāts.
12,5 kilometru iedzīšanā biatlonistam labs ātrums un pakāpšanās līdz 14. vietai. Toties pēdējā šaušanā  neaizvērtie trīs mērķi atmeta A. Rastorgujevu uz 19. vietu. Tīrajā slēpošanā viņam desmitais rezultāts. Pāru jauktajā stafetē Latvijas komanda nestartēja.

Startē tikai vienā distancē
Pasaules kausa biatlonā septītais posms saīsināti norisinājās Kanādas trasē Kenmorā, kuru bija piemeklējis pamatīgs aukstums. Aukstuma dēļ Starptautiskā biatlona savienība lēma saīsināt individuālo distanci. Vīri 20 kilometru distances vietā aizvadīja 15 kilometrus, turklāt par vienu nesašautu mērķi sportisti saņēma 45 soda sekundes nevis vienu minūti. Tas palīdzēja A. Rastorgujevam, kurš ceturtdien Kenmorā izcīnīja 23. vietu Pasaules kausa septītā posma īsajā individuālajā distancē, neaizverot trīs mērķus. Trasē Rastorgujevam bija septītais ātrākais solis.
Stafeti Latvijas komanda šoreiz sāka cerīgi, tomēr divi soda apļi trešajā posmā liedza Andrejam iziet uz starta. Sprinta sacensības Starptautiskā Biatlona savienības žūrijas lēma neaizvadīt, jo sacensību norises vietu bija pārņēmis pamatīgs aukstums.
Didzis Bauers

Kategorijas