Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Izmaiņas Sociālo lietu pārvaldē – bez papildu finansējuma

Līga Vīksna

2019. gada 28. februāris 20:57

122

Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldē jau mēnesi vadītāja pienākumu izpildītājs ir pašvaldības jurists Arturs Upīts. Februāra sociālo, izglītības un kultūras jautājumu komitejas sēdē viņš klāstīja savu redzējumu par Sociālo lietu pārvaldes struktūru un to, ka iestādei nepieciešams iegādāties divas automašīnas. A. Upīts atzīst – darba Sociālo lietu pārvaldē un sociālo pakalpojumu jomā ir daudz, jāturpina tik strādāt, lai varētu īstenot nodomāto.

Jauni štati bez papildu naudas
A. Upīts iepazīstināja, kādi grozījumi būtu jāveic Alūksnes novada Sociālo lietu pārvaldes amatu sarakstā. Viņš rosina iestādē izveidot trīs nodaļas – sociālās palīdzības nodaļu, sociālo pakalpojumu nodaļu un aprūpes nodaļu. Šobrīd iestādes struktūrā nodaļu nav vispār. 
 “Viss balstītos uz pārkārtojumiem iestādes iekšienē. Jauni štati tiek paredzēti, bet neprasot papildu finansējumu, dažas štata vietas tiks likvidētas. Bija paredzētas 108,6 likmes, bet tagad ir rosinājums pāriet uz 107. Nedaudz palielināsies atalgojums – par 186 eiro mēnesī, bet uz visiem darbiniekiem kopā. Tas saistīts ar jurista amata vietas un pārvaldes vadītāja vietnieka amata vietas izveidošanu, nelielu atalgojuma palielināšanu medicīnas darbiniekiem un vienas jaunas amata vietas izveidošanu, kā arī ar atalgojuma palielināšanu vienam darbiniekam, kuram papildus būs jāveic sociālā darbinieka pienākumi jaunajā sociālās aprūpes centrā “Pīlādži”,” skaidro A. Upīts.
 
Vajag divas automašīnas
Otrs jautājums, ko komitejā skatīja, bija par automašīnu iegādi Sociālo lietu pārvaldei. A. Upīts uzsver – pārvaldes rīcībā esošais autoparks ir novecojis, tādēļ jārūpē jauns – divas automašīnas. “Vienai no tām jābūt ar paaugstinātu caurbraucamību, jo novada ceļi ir dažādā stāvoklī. Šāda automašīna nepieciešama, lai veiktu aprūpi mājās, bet otra – pārvaldes vajadzībām un jaunajam sociālās aprūpes centram “Pīlādži”. Pašlaik Sociālo lietu pārvaldei jau ir transportlīdzeklis – kad būs sarūpēts jaunais, tad viens paliks pārvaldei, otrs būs jaunajam pansionātam. Pašlaik Sociālo lietu pārvaldes rīcībā ir arī transportlīdzeklis, kas tika pārņemts 2009. gadā no Alūksnes rajona padomes,” saka A. Upīts. Viņš uzsver – Sociālo lietu pārvaldei ir ietaupīti līdzekļi, tādēļ transportlīdzekļu iegādei papildu finansējums no pašvaldības prasīts netiek.  
  Deputāte Maruta Kauliņa interesējās, vai uz abiem pansionātiem turpmāk būs tikai viens transportlīdzeklis – jau esošais – kas pielāgots, lai transportētu personas ratiņkrēslos. A. Upīts apstiprina – uz abiem pansionātiem būs viens šāds transportlīdzeklis.
Par izmaiņām Sociālo lietu pārvaldē vēl lems februāra finanšu komitejas sēdē un domes sēdē.

Sākušās pārrunas ar pretendentiem
Komitejā diskutēja arī par to, kad iedzīvotājiem tiks atvērts jaunais sociālās aprūpes centrs “Pīlādži” Mālupē. Sākotnēji bija domāts to atvērt janvārī, tad martā, tagad Alūksnes novada pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova informē, ka tas varētu notikt 1. aprīlī.
 “Viss ir saistīts ar iepirkumu procedūru norisi – diemžēl nav intereses par izsludinātajiem iepirkumiem, tādēļ janvārī to nevarējām veikt. Tagad iepirkums ir no­slēdzies pozitīvi, bet jāgaida, jo mēbeles piegādā 45 dienu laikā,” saka J. Čugunova.
  Šonedēļ pašvaldība sāks pretendentu izvērtēšanu uz daudzajām vakancēm centrā “Pīlādži”.
J. Čugunova atklāj, ka interese par šīm vakancēm bija ļoti liela. “20., 21. un 22. februārī pašvaldība organizēja pārrunas. Pretendentu ir daudz un uz visām vakancēm. Iepriecina tas, ka, piemēram, daudzi Mālupes un Liepnas pagastu iedzīvotāji ir pārprofilējušies, nokārtojuši sertifikātus, lai varētu veikt aprūpi mājās, sniegt medicīnisko palīdzību un apguvuši citas zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas, lai pretendētu uz vakancēm “Pīlādžos”. Šobrīd iestādē jau strādā vadītājs un saimnieks, tiek piegādāts sīkais inventārs, bet lielie iekārtošanās darbi tiks veikti martā,” klāsta J. Čugunova.


Kategorijas