Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Ēnu diena Rīgas domē

Aleksandrs Mellītis

2019. gada 28. februāris 21:07

98

“Ēnu dienas 2019” ietvaros braucu uz Rīgas domi, lai ēnotu Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu. Vispirms mums - 16 ēnotājiem - izstāstīja dienas plānu.

Pirmā vieta, ko apmeklējām, bija Rīgas pašvaldības policijas videonovērošanas centrs. Tur mums pastāstīja par policijas darbu, parādīja visspraigākos notikumus, varējām paši apsēsties pie videonovērošanas pults un vērot cilvēkus. Tad gājām uz Rīgas Centrāltirgu un tā pazemes pilsētiņu (noliktavām). Pastāstīja par tirgus  vēsturi, parādīja nesen īstenoto vērienīgo projektu - paviljona rekonstrukciju un foodcort (ēdināšanas uzņēmumu stūrītis). Apskatījām arī citu projektu norisi.
Rīgas domē notika diskusija ar N.Ušakovu. Uzdevu sev interesējošus jautājumus, uz kuriem arī saņēmu atbildes. N.Ušakovs pastāstīja, ka viņa darbā grūtākais ir tas, ka daudziem cilvēkiem jāpasaka vārds nē, jo Rīgas dome nevar atbalstīt  visas projektu iniciatīvas. Pārsteidza, ka N.Ušakovs nebaidās no tā, ka tiek organizēti mītiņi ar mērķi viņu atlaist no Rīgas domes priekšsēdētāja amata.
Atzinīgi vērtēju rakstura īpašības, kas piemīt Rīgas domes vadītājam - neatlaidība, uzņēmība, sirsnība. Man šajā dienā patika  viss: sarunas, tikšanās, pārdomāts dienas plāns.

10. klases skolnieks Aleksandrs Mellītis

Kategorijas