Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Piedāvās budžeta grupu studiju programmas

 

2019. gada 3. marts 12:32

493

Jau tuvākajā laikā Latvijas universitāte sadarbībā ar Latvijas universitātes Rīgas Medicīnas koledžu plāno Alūksnē realizēt divas jaunas budžeta grupu studiju programmas.


Latvijas universitātes Alūksnes filiāles direktore Anita Pētersone atklāj, ka drīzumā tepat, Alūksnē, būs iespēja, realizēt divas jaunas budžeta grupu studiju programmas. “Tā būs iespēja trīs gadu garumā studēt studiju programmā “Māszinības” un “Ārsta palīgs”. Organizējot to ieviešanu, jau esam vienojušies ar Alūksnes slimnīcas valdes priekšsēdētāju Marutu Kauliņu par iespēju studentiem slimnīcā iegūt prakses vietas, kā arī tā varētu kļūt par vietu, kur organizēt dažādas praktiskas nodarbības. Jau pašlaik ir interesenti, kas nāk un pārrunā studiju iespējas, bet, ņemot vērā, ka šie speciālisti vispirms būs ļoti nepieciešami mūsu slimnīcai, priekšroka, protams, būs Alūksnes un Apes novada jauniešiem un mūsu slimnīcai,” atklāj A. Pētersone.Otrs piedāvājums, ko varēs izmantot studēt gribētāji, būs, studējot divus ar pusi gadus, iegūt pirmā līmeņa profesionālo augstāko izglītību specialitātē “Sporta treneris”.

Arī trešā programma, ko no jauna Alūksnes filiālē piedāvās universitāte, būs ļoti perspektīva, bet gan par maksu. Tā būs iespēja iegūt augstāko izglītību specialitātē “Masāža un hidroterapija”, kas, iespējams, kādam nākotnē pavērs darba iespējas plānotajā Veselības veicināšanas pakalpojumu centrā Alūksnē. “Universitātei izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar Rīgas Medicīnas koledžas vadību. Tā, pārrunājot arī tālākās sadarbības iespējas, viesojusies Alūksnē un tikusies ar novada domes pārstāvjiem, pabijusi arī kaimiņnovadu pašvaldībās,” stāsta A. Pētersone.

Kategorijas