Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālo lietu pārvaldi vadīs pašvaldības jurists

Līga Vīksna

2019. gada 6. marts 09:30

781

Alūksnes novada domes sēdē šonedēļ pašvaldības Sociālo lietu pārvaldes vadītāja amatā tika apstiprināts pašvaldības jurists Arturs Upīts. Veikt šos pienākumus viņš jau bija norīkots kopš janvāra uz laiku, bet tagad apstiprināts pastāvīgā darbā no 1. marta.

Pašvaldības izpilddirektore Janīna Čugunova skaidro – darbinieku rotācijas kārtībā nolemts aizvirzīt A. Upīti uz šo amatu.

Apstiprina bez konkursa

“Iepriekš pašvaldība divas reizes sludināja konkursu uz vakanto Sociālo lietu pārvaldes vadītāja amatu, un abas reizes nebija veiksmīgas. Janvārī, ieceļot A. Upīti vadītāja amatā, uz laiku tika izvirzīti vairāki mērķi darbam, tostarp novērst daudzās nekārtības dokumentācijā, kas atklājās, un izveidot iestādes struktūru ar amata vietām. Tagad ir radusies pārliecība, ka A. Upītim izveidojusies ļoti laba sadarbība ar Sociālo lietu pārvaldes kolektīvu, ir laba komanda, tādēļ ir rosinājums bez konkursa amatā apstiprināt A. Upīti,” stāsta J. Čugunova.
Deputāte Jana Zilkalne norāda – izsludinātie konkursi bija ar atšķirīgām prasībām, jo otrajā prasības pārvaldes vadītāja kandidātam tika pazeminātas. J. Zilkalne rosināja Sociālo lietu pārvaldes amatu sarakstā svītrot jurista amatu, jo tagad iestādes vadītājs būšot ar juridisko izglītību un lielu pieredzi. A. Upīts gan šādu iespēju noraidīja uzsverot, ka pārvaldē juristam darba ir ļoti daudz, galvenokārt saistībā ar piedziņas lietu vešanu gadījumos, kad laikus nenorēķinās par saņemtajiem sociālajiem pakalpojumiem, un pauda izbrīnu, kādēļ jurists kā darbinieks jau līdz šim nav bijis Sociālo lietu pārvaldē.

Pašvaldībā būs jurista vakance

Arī Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Fomins aicināja deputātus apstiprināt A. Upīti amatā norādot, ka jau tagad sociālajā jomā veicami daudzi nozīmīgi darbi, piemēram, Mālupē jāatver sociālās aprūpes centrs.
Līdz ar A. Upīša apstiprināšanu jaunajā amatā pašvaldības Juridiskajā nodaļā paliks vairs tikai divi juristi – Aiva Egle un Ilze Kalniņa, jo A. Upīts par juristu novada pašvaldībā vairs nestrādās. Vai vakantā jurista štata vieta tiks aizpildīta? J. Čugunova atzīst – uz šo vakanci pašvaldība sludinās pretendentu pieteikšanos.

Kategorijas