Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Top pūriņi Alūksnes novada jaundzimušajiem

Dace Plaude

2019. gada 14. marts 11:00

330

Alūksnes pilsētas pensionāru biedrības “Sudrabs” čaklās rokdarbnieces  nolēmušas iepriecināt tās Alūksnes novada ģimenes, kurās šogad piedzimis mazulis, realizējot projektu “Pūriņš Alūksnes novada jaundzimušajiem”, kas pērn guva atbalstu Alūksnes un Apes novada fonda (AANF) 15. projektu konkursā.

   “Ideja darināt pūriņu jaundzimušajiem, kuri Alūksnes novadā reģistrēti 2019. gadā, radās mūsu rokdarbu pulciņa vadītājai Skaidrītei Svarai pagājušā gada rudenī. Šī doma mums visiem ļoti iepatikās, tādēļ arī nolēmām rakstīt projektu un to iesniegt Alūksnes un Apes novada fonda 15. projektu konkursam. Projektu rakstījām kopā ar Brigitu Vaitnieci, un bija liels prieks, kad uzzinājām, ka tas ir atbalstīts. Vērtētājiem patika   un pēc iegūtā punktu skaita           bijām 2. vietā,” stāsta biedrības “Sudrabs” valdes priekšsēdētāja Gita Tortuze.
Par projektā piešķirtajiem līdzekļiem  ir iegādāta dzija, un no tās čaklās “Sudraba” rokdarbnieces ada cepurītes, cimdiņus un zeķītes. Līdz šim jau uzadīti 52 komplekti. “Pagājušajā gadā Alūksnes novadā tika reģistrēti 126 jaundzimušie. Ceram, ka šogad viņu būs vēl vairāk, un domājam, ka vajadzētu uzadīt kādus 130 komplektus. Projektā ir iesaistījušās 12 “Sudraba” dalībnieces,” saka S. Svara.
   Jaundzimušo pūriņš tiek iesaiņots gaumīgās kastītēs. Tās iegādātas par pašu "Sudraba" dalībnieču līdzekļiem. Daļu palīdzējusi iegādāties Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa. Pēc tam sagatavotie jaundzimušo pūriņi tiek nogādāti Alūksnes novada dzimtsarakstu nodaļā un, reģistrējot bērniņu, vecāki saņem “Sudraba” rokdarbnieču sarūpēto dāvanu.

  “Tas ir mūsu mīlestības darbs. Ceram, ka to sajutīs arī Alūksnes novadā reģisstrēto bērniņu vecāki.Ja mēs nemīlētu savu Alūksnes novadu, tad arī šādu darbiņu nevarētu paveikt. Esam tajā vecumā, kad meklējam savu piederību, lai būtu kādam vajadzīgi,” teic S. Svara. Savukārt Velta Skuja piebilst, ka jūt gandarījumu, piedaloties šajā projektā. “Es nevaru nosēdēt visu vakaru pie televizora. Man vajag kaut ko darīt. Lai šādu komplektu uzadītu, bez septiņām stundām cītīga darba neiztikt,” saka viņa, bet S. Svara piebilst, ka cepurīti vienas dienas laikā nemaz nevar uzadīt.

“Sudraba” rokdarbnieces iecerējušas čakli strādāt visu pavasari, jo, sākoties dārza darbiem, adī-   šanai atvēlēt laiku vairs nevarēs.    S. Svara pauž cerību, ka šis varētu kļūt par ilglaicīgu projektu un šāds pūriņš varētu tapt arī turpmākajos gados.

Kategorijas