Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aicina uz pasākumiem Alūksnes bibliotēkā

Dace Plaude

2019. gada 20. marts 10:29

205

Alūksnes pilsētas bibliotēka apmeklētājiem vienmēr piedāvājusi daudzveidīgu pasākumu klāstu dažādām interesentu grupām. Arī martā notiks vairāki tematiskie pasākumi, informē bibliotēkas direktore Iveta Ozoliņa.

Bibliotēkā turpinās arī cikls “Savējie iedvsmo”. Šoreiz pasākums “Ar ciskudrilli pretī pavasarim”, kas notiks ceturtdien, 21. martā pulksten 17.00, būs veltīts sporta  tematikai. Riteņbraukšana ir viena no nedaudzajām sporta nodarbībām, kuru viegli var iekļaut ikdienas dzīvē. Par to būs iespēja pārliecināties sarunā ar Alūksnes  novada amatieriem – veloentuziastiem Reini Marksu, Igoru Krastu un Viesturu Kazaini. Sarunu vadīs Vilnis Veļķeris.

Savukārt pēc nedēļas trešdien, 27. martā pulksten 12.00 Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstītā projekta “Galvenajā lomā – rakstnieks” ietvaros bibliotēkā viesosies Lelde Stumbre - dramaturģe un rakstniece, kuras kontā ir vairāk nekā piecdesmit lugu un vairākas prozas grāmatas. Rakstniece sākusi publicēties 20. gadsimta 60. gadu beigās un 70. gadu sākumā. 70. gados Stumbre pievērsusies dramaturģijai, kļūdama par vienu no novatoriskākajām 20. gadsimta pēdējās ceturtdaļas lugu autorēm. Teātrim L. Stumbres mūžā ir īpaša nozīme. Viņas lugas daudz rādītas gan profesionālajos, gan amatierte-ātros, iestudētas televīzijā un radio.

Kategorijas