Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Zemes stundas laikā Alūksnē samazinās ielu apgaismojuma intensitāti

Sanita Pāsa

2019. gada 20. marts 23:48

70

2019. gada 30. martā laikā no pulksten 20:30 līdz 21:30 ikviens iedzīvotājs, uzņēmums, pašvaldība vai organizācija – ir aicināts  izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos videi draudzīgākai rīcībai ikdienā.

Akcijas mērķis nav ietaupīt elektrību, taču tai ir simboliska nozīme, lai aicinātu cilvēkus visā pasaulē domāt un rīkoties videi draudzīgāk. Nav nozīmes izslēgto elektroierīču skaitam, svarīga ir cilvēku apzināta nepieciešamība dzīvot videi draudzīgi.
Šogad Zemes stundā iesaistās arī Alūksnes novada pašvaldība, kas plāno akcijas laikā nedaudz samazināt ielu apgaismojuma intensitāti atsevišķās pilsētas ielās, kur tas ir iespējams, izmantojot attālināto apgaismojuma vadības sistēmu. Tās būs Alsviķu, Liepu, Rūpniecības, Ganību, Glika, Smilšu, Ojāra Vācieša, Latgales, Ozolu, Cerību, Robežu, Ezermalas ielas, kā arī Pilsētas bulvāris (lielākā daļa) un Raiņa bulvāris.

Lai pievienotos akcijai, aicinām ikvienu arī savās mājās uz stundu izslēgt gaismu un iesaistīšanos akcijā parādīt, ievietojot ierakstu sociālajos tīklos kopā ar mirkļbirku #zemesstunda.
Izslēdzot gaismu, akcijas dalībnieki parāda, ka vides problēmu risināšana ir svarīga, ka vēlas dzīvot tīrā vidē un grib, lai tāda iespēja būtu arī bērniem. Akcijas rīkotāji uzsver, ka ikviens var kaut ko darīt, lai mūsu vienīgajām mājām – Zemei, būtu vairāk spēka. Darīšana nav tikai viena stunda ik gadu Zemes stundā. Tās ir ikdienišķas izvēles visa gada garumā.

Kategorijas