Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Policija piedāvā lekcijas par drošību

Sandra Apine

2019. gada 23. marts 19:22

87

Šonedēļ ir skolēnu pavasara brīvdienas, un nav vairs tālu līdz vasaras brīvlaikam, tādēļ Valsts policija pavasarī iesaka atgādināt bērniem un skolu jaunatnei par drošību.
 
Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Alūksnes iecirkņa Kārtības policijas nodaļas nepilngadīgo lietu vecākā inspektore Karīna Bondare informē, ka preventīvais darbs skolās notiek divējādi. “Vieni ir plašāka mēroga pasākumi – lekcijas un nodarbības klasei vai klašu kolektīviem, kur policijas pārstāvji stāsta par aktualitātēm vai auditorijas izraudzīto tēmu, savukārt otrs ir individuāls prevencijas darbs. To organizē, kad izglītības iestādē noticis kāds pārkāpums ar nopietnākām sekām vai ar lielu rezonansi. Uz “asākiem” gadījumiem iespēju robežās reaģējam uzreiz vai arī vienojamies par satikšanos tuvākajā laikā. Runājam gan ar skolotājiem par labāko rīcību katrā situācijā, kā arī pārrunājam ar skolēnu radušos situāciju, atbildību un to, kā situāciju atrisināt,” stāsta K. Bondare. Ja konstatē emocionālo vai fizisku vardarbību, citu pārkāpumu, pret nepilngadīgo uzsāk arī administratīvo lietu.

Savukārt preventīvās lekcijas kārtības sargi piedāvā par visdažādākajām tēmām. “Valsts policija ir izstrādājusi vairākas prezentācijas dažāda vecuma auditorijām, piemēram, par ceļu satiksmi, par atkarību izraisošām vielām, kur sniegta informācija par to, kas ir atkarība, kas ir atkarību izraisošas vielas, kāda ir atkarību izraisošo vielu ietekme uz organismu, kāds ir sods par to lietošanu, vai kas būtu jādara, lai atturētu nepilngadīgo cilvēku šīs vielas lietot, kā arī daudzas citas tēmas,” informē K. Bondare.

Kopš aizvadītā gada oktobra Valsts policija ir vienkāršojusi veidu, kā izglītības iestāde var sazināties ar policiju, vienojoties ar to par tematiska pasākuma vai lekcijas organizēšanu skolā. Tagad preventīva rakstura pasākumam var pieteikties elektroniski Valsts policijas mājas lapā “www.vp.gov.lv”, meklējot sadaļu “Drošības pasākumi – skolām un izglītības iestādēm” un aizpildot anketu. Iesniegumu policija lūdz sūtīt uz reģionam atbilstošo epastu, šajā gadījumā uz: kanc@vidzeme.vp.gov.lv.
“Skolas jau to pamazām ielāgo un pieteikumus sūta elektroniski. Ja tas neizdodas, zvaniet man un piesakieties,” aicina inspektore.


Kategorijas