Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksnē rīkos Putnu vērošanas dienu

Leta

2019. gada 29. marts 09:21

103

Atzīmējot Latvijas Ornitoloģijas biedrības tradicionālās Putnu vērošanas dienas, Dabas aizsardzības pārvalde (DAP) aprīļa pirmajā nedēļā vairākās Latvijas vietās rīkos dažādus izzinošus pasākumus, tostarp putnu būrīšu meistardarbnīcas un pārgājienus, aģentūru LETA informēja DAP sabiedrisko attiecību speciāliste Maija Rēna. Visplašākā Putnu dienu programma plānota Ķemeru Nacionālajā parkā, kā arī Līgatnes dabas takās, taču DAP rīkos pasākumus arī Ludzā, Ļaudonā, Alūksnē un citviet. Interneta vietnē "putnudienas.lv" pieejama interaktīva karte, kurā norādītas Putnu dienu aktivitāšu norises vietas, kā arī kontaktinformācija dalībai pārgājienos.

Pirmais Putnu dienu pasākums norisināsies Ļaudonā, kur pie Teiču dabas rezervāta apmeklētāju centra tiks rīkota putnu būrīšu darbnīca. Tāpat 5.aprīlī Ludzā tiks atklāta mākslinieces un DAP dizaineres Daigas Segliņas oriģinālzīmējumu izstāde "Daba spēlēs un zīmējumos", notiks prezentācija "Putnu būri", kā arī norisināsies putnu būrīšu darbnīca, viktorīna un dažādas vides spēles par putniem.

6.aprīlī plānota Ekskursija uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām ornitologa un gulbju pētnieka Dmitrija Boiko vadībā, ekskursija "Putni kūrtā" no dzelzceļa stacijas "Ķemeri" līdz Dabas izglītības centram "Meža māja", putnu vērošanas ekskursija "Vakara krēslā", kā arī iecerētas dažādas aktivitātes Tumes kultūras namā. Tāpat 6.aprīlī Alūksnē no muižas parka līdz Pilssalai un Tempļakalnam norisināsies putnu vērošanas pārgājiens kopā ar ornitologu Elviju Kantānu.

Savukārt 7.aprīlī norisināsies putnu vērošana Kaņiera ezerā un pārgājiens "Ķemeri-Slokas ezers-Jaunķemeri", Putnu dienu aktivitātes "Meža mājā", kā arī dažādi pasākumi Raiņa muzejā "Tadenava", Dunavas pagastā.

Kategorijas