Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksne Api aicina uz sarunām

Līga Vīksna

2019. gada 1. aprīlis 08:54

508

Alūksnes novada domes deputāte Līga Langrate (Jaunā konservatīvā partija) Alūksnes novada domes priekšsēdētājam Arturam Dukulim (Zaļo un zemnieku savienība) nosūtījusi deputāta pieprasījumu par gaidāmo administratīvi teritoriālo reformu un rosinājumu uzsākt sarunas ar Apes novadu par iespēju pievienoties Alūksnes novadam.

“Plānots, ka reformas pabeigšanas likums tiks pieņemts līdz 1. jūnijam, kas pienāks ļoti ātri. Šobrīd no Alūksnes novada domes vadības puses ir pilnīgs klusums. Runājot ar cilvēkiem, daudzi uzsver, ka Alūksnei un Apei sadarbība bijusi jau vēsturiski, bet šobrīd iedzīvotājos ir neizpratne. Kā zināms, līdz 2009. gadam tagadējā Apes novada teritorija bija Alūksnes rajona sastāvā, veidojot kopēju infrastruktūras, izglītības, medicīnas, mediju un citu pakalpojumu piedāvājumu. Dialogs ar Apes novadu par tālāko sadarbību ir iespējams, tādēļ aicinām to nekavējoties uzsākt. Smiltenes novads novērtē teritoriju, iedzīvotājus un jau rīkojuši tikšanos,” saka L. Langrate.
A. Dukulis laikrakstam norāda – pirmdienā, 8. aprīlī pulksten 17.00, Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolā būs tikšanās, kur Alūksnes novada domes vadība uz sarunām par teritoriālo reformu aicina Apes novada iedzīvotājus. “Jāuzsver gan, ka sarunas ar Apes novadu par iespēju apvienoties jau notiek arī pirms šīs tikšanās,” komentējot L. Langrates deputāta aicinājumu, saka A. Dukulis.

Kategorijas