Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Liepnas vidusskolai jauna direktore

Līga Vīksna

2019. gada 6. aprīlis 09:52

334

Alūksnes novada domes sēdē deputāti amatā apstiprināja jauno Liepnas vidusskolas direktori – liepnenieti Ilonu Kazimirjonoku.

Alūksnes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Kupča saka atzinīgus vārdus par I. Kazimirjonoku un uzteic par to, ka direktorei ir savs redzējums par Liepnas skolas attīstību.

Līdz 2018. gada vasarai I. Kazimirjonoka strādāja Liepnas internātpamatskolā un bija direktores vietniece izglītības jomā, ir arī sākumskolas un informātikas skolotāja. Liepnas internātpamatskola bija I. Kazimirjonokas pirmā un vienīgā darba vieta, līdz pērn vasarā Alūksnes novada pašvaldība šo skolu likvidēja, un I. Kazimirjonoka, tāpat kā citi darbinieki, palika bez darba.

Liepnas vidusskolas direktora pienākumu izpildītāja I. Kazimirjonoka ir jau kopš februāra, kad šo amatu atstāja līdzšinējā direktore Liene Stabinge. Šajā laikā kopā ar skolas kolektīvu jau pārrunāta arī skolas darbība un nākotnes stratēģija, nosakot attīstības virzienus.
“Skolas darbinieki ir mani skolasbiedri – kopā esam Liepnā uzauguši, mācījušies un dzīvojam. Skolā strādā arī skolotāji, kuri savulaik bija skolotāji man. Lai gan visi ir savējie, darbavieta ir cita un arī darba specifika ir citādāka, vidusskolā ir savas tradīcijas un noteikumi. Runājot par skolas turpmāko darbību, apzināmies, ka arī mums būs jāapgūst jaunā kompetenču pieeja. Tā kā esam maza skola, tad lielu uzmanību veltīsim individualizētajai skolēnu apmācībai, kas jaunajā kompetenču pieejā ir viena no prioritātēm. Mēs varam katram skolēnam nodrošināt individuālu pieeju, jo skolēnu skaits klasēs nav liels. Kompetencēs iekļautas līdzšinējās prasmes, ko skolēni jau apgūst, tikai tagad tas viss ir pielāgots 21. gadsimta vajadzībām. Mums ir jābūt tam gataviem. Bērni, kuri šodien mācās, nākotnē liela daļa būs sava biznesa cilvēki, radīs paši sev darbavietas. To apzināmies arī tāda maza   lauku skola kā mēs Liepnā,” saka I. Kazimirjonoka.

Tiesa, jau tagad zināms, ka no 1. septembra durvis vērs ne vairs Liepnas vidusskola, bet pamatskola, kas liepneniešiem ir pārdzīvojums. I. Kazimirjonoka atzīst – skolas kolektīvam ir nākotnes ieceres par skolas darbību un misiju, ko vēlas īstenot līdz ar jauno mācību gadu. Kāda tieši – šobrīd viņa vēl publiski neatklāj. “Mēs, Liepnas patrioti, savā pagastā esam palikuši. Ceru, ka šīs ieceres īstenošana patriotisma uguntiņu piešķils vēl vairāk,” viņa apņēmīgi saka.

Kategorijas