Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēro Alūksnes muižas parka putnus

Sandra Apine

2019. gada 7. aprīlis 10:37

20245

Sestdien, 6. aprīlī, Putnu dienu ietvaros tika organizēts pārgājiens pa Alūksnes muižas parku pieredzējuša ornitologa Elvija Kantāna vadībā. Pasākumu organizēja Dabas aizsardzības pārvalde.

Putnu vērotāju nebija daudz, bet bija patiesa interese iepazīt mazos lidoņus, to paradumus un pats galvenais - iemācīties atpazīt to balsis.


"Jo vairāk mēs par dabu, dzīvniekiem, putniem zināsim, jo mazāk darīsim tiem pāri. Mežu izstrāde vien, īpaši tagad, ligzdošanas laikā, jau vien nodara lielu kaitējumu," tā ornitologs E. Kantāns, kurš Gulbenes, Balvu un Alūksnes pusē ir viens no retajiem speciālistiem, kas ne tikai pats pēta putnus, bet ornitoloģijā brīvprātīgi izglīto arī citus.


Eiropas putnu vērošanas dienu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību putnu migrācijas brīnumam - laikam, kad mūsu valstī no ziemošanas vietām atgriežas gājputni. Dabas draugiem šajos pasākumos ir iespēja klausīties putnu balsīs un mēģināt saskatīt to īpašniekus, dodoties pārgājienos pa dabas takām un kļūt par putnu draugu.


Kā klājas mūsu spārnotajiem mazajiem draugiem Latvijā, kas tos apdraud, vai katrs var kļūt par putnu pētnieku, kas šim nolūkam vajadzīgs, kā arī - kuram putnam ir visskaistākā dziesma - par to 9. aprīļa "Ekspresintervijā" stāstīs ornitologs Elvijs Kantāns.

Kategorijas