Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Noslēdz pasaules kausa sezonu

Didzis Bauers

2019. gada 7. aprīlis 11:05

167

Pasaules kausa izcīņas biatlonā sezonas pēdējais posms norisinājās Oslo priekšpilsētā Holmenkollenā. Latvijas labākais biatlonists novadnieks Andrejs Rastorgujevs startēja visās trīs sacensību disciplīnās.
 
Sprints
10 kilometru sprintā vīriešiem, gandrīz netiekot iedzīšanas sacensībās, A.  Rastorgujevs miglainajos laika apstākļos ar trim soda apļiem ieņēma 49. vietu. Šaušanā pieļāva trīs kļūdas (2-1), uzvarētājam viņš finišā zaudēja divas minūtes un 19,6 sekundes.
Pirmajā šaušanā Andrejs ieradās 18.vietā, ļoti miglainajā laikā nesašautie mērķi lika izkrist no labāko septiņdesmitnieka. Distancē izdevās pakāpties augstāk, bet kļūda pēdējā ugunslīnijā atstāja  49.vietā.
Iedzīšana
Starts divas minūtes aiz vadošā sportista nedeva cerības faniem būt optimistiskiem par rezultātu 12,5 kilometru iedzīšanas sacensībās, bet A. Rastorgujevs veica iespaidīgs kāpumu, paceļoties par 28 pozīcijām, un Pasaules kausa iedzīšanā finišēja 21. vietā, kas nodrošināja vietu masu starta sacensībā. Veiksmes pamatā bija A. Rastorgujeva precīzā šaušana, kad no 20 šāvieniem kļūdījās tikai pēdējā.

Masu starts
Sacensībās ar kopēju startu 15 kilometru distancē A. Rastorgujevs izcīnīja 11. vietu. Pēc nekļūdīgas pirmās šaušanas ierindojās 8. vietā un līderu grupā viņš bija līdz nākamajai ugunslīnijai, pēc kuras gan nācās veikt vienu soda apli un uz brīdi izkrist no labāko desmitnieka. Lai arī trešajā šaušanā Latvijas biatlonists nesašāva vienu mērķi, viņš tik un tā trasē atgriezās septītajā vietā. Tiesa, ceturtajā ugunslīnijā pieļāva divas kļūdas, tāpēc viņš atkrita uz 12. pozīciju, bet foto finišā ieņēma 11.vietu. Kopvērtējumā A. Rastorgujevs ar 395 punktiem ieņēma 20.vietu.
Šosezon labākos sezonas rezultātus Andrejs Rastorgujevs uzrādīja Pasaules čempionātā, kas bija arī labākie karjerā. 14. vieta sprintā (9/10 šaušanā), 6. vieta iedzīšanā (19/20), 13. vieta klasikā (18/20) un 25. vieta masu startā (19/20). Atliek novēlēt alūksnietim veselību nākamajā biatlona sezonā, lai izdodas pilnvērtīgi sagatavoties, un varam sekot līdz viņa startiem visas sezonas garumā.


Kategorijas