Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vai vasarā Apes novadā slēgs bērnudārzus?(papildināts)

Loreta Jargane

2019. gada 11. aprīlis 10:42

381

Apes novada izglītības, kultūras un sporta pastāvīgajā komitejā un sociālo jautājumu komitejā izskatīja jautājumu par Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” un Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas pirmsskolas grupas darba režīmu vasaras periodā.

Iesniegts priekšlikums par iestādes “Vāverīte” slēgšanu laika periodā no 1. jūlija līdz 13. jūlijam un Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas pirmsskolas grupas slēgšanu periodā no 8. jūlija līdz 2. augustam.

Apes novada domes izglītības darba speciāliste Gunta Ļuļe informēja, ka šobrīd sadarbībā ar bērnu uzraudzības pakalpojumu sniedzējiem notiek to darbinieku izglītošana, kuriem nav pedagoga izglītība, tādējādi atrisinot jautājumu  par bērnu pieskatīšanu periodā, kad slēgtas pirmsskolas izglītības iestādes vasarā. “Vāverītei” slēgšana paredzēta uz remontdarbu veikšanas laiku.

Gaujienā un Apē veikta vecāku aptauja, un viņi jau ir zinoši par iespējamajiem ierobežojumiem pirmsskolas iestādēs vasarā. Apes pirmsskolas izglītības iestādes  “Vāverīte” vadītāja Iluta Apine uzsvēra, ka jau iepriekšējos gados bērnu vecāki bijuši  neapmierināti ar iestādes slēgšanu vasarā, tāpēc tiek domāts par kompromisiem, kad divas nedēļas sadarbībā ar Dāvja Ozoliņa Apes vidusskolu un attiecīgi izglītotajām personām varētu nodrošināt bērnu uzraudzību, kamēr būs slēgta “Vāverīte”.

Gala lēmums par darba režīmu vasaras periodā tika pieņemts Apes novada domes kārtējā sēdē.


Apes novada domes sabiedrisko attiecību aspeciāliste Ilze Ērmane informē: "Izskatot Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas direktores Ievas Zariņas( 12.03.2019.)  iesniegumu un  Apes pirmsskolas izglītības iestādes “Vāverīte” vadītājas Ilutas Apines (05.03.2019.) iesniegumu, kā arī, lai nodrošinātu iespēju veikt neatliekamos kosmētiskos remontus un iestādes darbinieki pilnvērtīgi izmantototu ikgadējos atvaļinājumus, 28.martā Apes novada domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu saskaņot:

Apes pirmsskolas izglītības iestādes „Vāverīte” slēgšanu audzēkņu apmeklējumam vasaras periodā no 01.07.2019. līdz 13.07.2019.,

Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas pirmsskolas grupas slēgšanu audzēkņu apmeklējumam vasaras periodā no 08.07.2019.līdz  02.08.2019.


Kategorijas