Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Atskats Alūksnes Grāmatu svētku daudzpusīgajā programmā

Dace Plaude

2019. gada 16. aprīlis 14:49

9021

Sestdien, 11. aprīlī Alūksnes Kultūras centrā notika Alūksnes un Apes novadu Grāmatu svētki, ko rīkoja Alūksnes pilsētas bibliotēka sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļu, ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un "Europe Direct" informācijas centra Gulbenē Alūksnes filiāles atbalstu.


Svētku programma, kā allaž, bija daudzpusīga, piedāvājot interesentiem tikšanos ar politologu Filipu Rajevski, Nacionālās enciklopēdijas galveno redaktoru Valteru Ščerbinski, rakstnieku un dzejnieku Andri Akmentiņu, rakstnieci Daci Judinu un mūziķi, dzejnieku Arturu Nīmani. Savukārt programmā bērniem un pusaudžiem bija iespēja tikties ar grāmatas "Brūveri brūvē" autorēm māsām Zani un Indru Brūverēm, radio žurnālistu un rakstnieku Dzintaru Tilaku un dziesminieku Āri Ziemeli, kā arī radoši pavadīt sestdienas rītu kopā ar Alūksnes Bērnu un jauniešu centra teātra "Snullis" dalībniekiem un režisori Daigu Bēteri.

Notika arī grāmatu komercizstāde, kurā piedalījās SIA "Latvijas Grāmata", SIA "Apgāds Zvaigzne ABC" Alūksnes grāmatu veikals un SIA "Jumava".

Kategorijas