Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Latvijas skolu orientēšanās kauss 2019

10.aprīlī Mežaparkā, Rīgā jau ceturto reizi aizvadīts Latvijas skolu orientēšanās kauss, kas šogad pulcēja teju 800 skolēnus no 92 Latvijas skolām.

Kvalifikācijas skrējienos startēja visi sacensībām pieteiktie skolēni, taču pusfināliem kvalificējās tikai 12 labākie katrā vecuma grupā. Pusfinālā dalībnieki startēja ar masu startu, un seši ātrākie finišētāji katrā grupā iekļuva finālsacensībās. Pusfināla distancēs tika pielietota izkliede, kad dalībniekiem punktos jāatzīmējas dažādā secībā, savukārt finālā distances klasiskās distances vidū daži punkti bija jāatrod mākslīgi izveidotā orientēšanās labirintā.

Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolu pārstāvēja 11 bērni. Skolu kopvērtējumā iegūta 16.vieta.

Labākais rezultāts – sudrabs, V2 grupā starp puišiem, Austrim Kalniņam (kvalifikācijas skrējienā 3.vieta, pusfinālā 2.vieta).

5.vieta S4 grupā Martai Kalniņai (kvalifikācijas skrējienā 8.vieta, pusfinālā 2.vieta).

V3 grupā, kurā startēja Uvis Sproģis, Kristers Lārmanis un Emīls Jāņkalns, kā arī S2 grupā Jūlija Katrīna Celenberga (17.vieta), distancē bija nozagts viens kontrolpunkts. Neparedzētā situācija un līdz ar to pavadītais laiks distancē, liedza iespēju kvalificēties tālāk pusfinālam – Uvim 25.vieta, Kristeram 28.vieta un Emīlam 33.vieta starp 97 dalībniekiem.

Vēl S3 grupā Megijai Trallai 30.vieta no 75 dalībniecēm, V1 grupā Danielam Auziņam 40.vieta, V2 grupā Jēkabam Kalniņam 22.vieta, V5 grupā Rodrigo Saharovam 45. vieta, bet Ritvaram Alsvikam  neizdevās atrast visus kontrolpunktus.

Sacensības rīkoja Latvijas Orientēšanās federācija sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, Latvijas Sporta federāciju padomi, kā arī ar sponsoriem SPORTident, SUUNTO, NISSAN, Latvijas Tautas sporta asociācija, Latvijas Valsts meži, Dobeles dzirnavnieks, veikalu tīkls ELVI, karšu izdevniecība Jāņa sēta, PŪRE.

Kategorijas