Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Kājnieku skolu absolvē 30 jaunie karavīri

Sandra Apine

2019. gada 30. aprīlis 09:03

2198

26. aprīlī Alūksnē, Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā notika svinīga ceremonija, kurā kareivja pamatapmācības kursu absolvēja 30 jaunie karavīri, kuri to uzsāka šī gada janvārī.

Savukārt 18 jaunie karavīri, kuri pamatapmācības kursu Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolā uzsāka šī gada martā, šajā dienā deva karavīra zvērestu.

Aizsardzības ministrijas (AM) Militāri publisko attiecību departamenta preses nodaļas vecākā referente Vita Briže informē, ka kursa laikā jaunie karavīri apgūst pamatus darbībai ar ieročiem, taktikā, darbā ar karti un kompasu, kā arī pirmās palīdzības sniegšanu, lauka kaujas iemaņas un vairākus citus militārās apmācības priekšmetus.

“Kurss ir sadalīts divās daļās. Pirmais apmācības posms noslēdzas ar zvēresta došanas ceremoniju, līdz tam lielākoties notiek teorētiskā apmācība. Otrajā apmācības posmā jaunie karavīri iegūtās zināšanas nostiprina praktiski – mācās dzīvot lauka apstākļos un praktiski apieties ar ieroci, kā arī apgūst lauka kaujas iemaņas,” informē AM pārstāve.

 Šogad profesionālajā dienestā plānots uzņemt līdz 710 karavīru, un viņu apmācībai ieplānoti 14 militārās pamatapmācības kursi.
 Jāatgādina, ka kareivja profesiju, kas ir militārās karjeras sākumposms, apgūst Kājnieku skolā Alūksnē vai Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos. Lai kļūtu par kareivi, kandidātam jābūt Latvijas pilsonim, kas ieguvis vismaz pamatizglītību un ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem. Pēc pamatiemaņu apgūšanas militārais dienests turpināsies, izvēlētajā vienībā apgūstot iemaņas specialitātē un turpinot kolektīvo apmācību.

Kategorijas