Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Pārbaudīs Pleskavas ielu

Līga Vīksna

2019. gada 1. maijs 17:07

399

Pleskavas ielā Alūksnē posmā, kur pērn darbus veica pilnsabiedrība “Re Re Vide 1”, joprojām ir tehnoloģiskais pārtraukums. Tuvākajā laikā veiks izpētes urbumus ieklātajai asfalta apakškārtai, kurā izveidojušās jau bedres, ar mērķi pārbaudīt, kādā kvalitātē tā ieklāta.
“Tad secināsim, vai tā ir atbilstoša, vai arī uzņēmējam visu apakškārtu būs jāfrēzē nost un jāklāj no jauna, vai jānofrēzē tikai atsevišķi posmi,” saka Alūksnes novada pašvaldības Īpašumu nodaļas vadītājs Ingus Berkulis.

Veiks divas ekspertīzes, kam jau gūti saskaņojumi. Vienu pasūtīs Alūksnes novada pašvaldība “Latvijas valsts ceļi” laboratorijā, otru - pilnsabiedrība “Re Re Vide 1” savā izvēlētā laboratorijā. “Iegūtos datus salīdzināsim, savu slēdzienu dos būvuzraugs un autoruzraugs iesakot, kā tālāk rīkoties. Tā kā gaidām ekspertīzi, tad darbi Pleskavas ielā šajā posmā vēl neturpinās,” saka I. Berkulis.     
Toties darbi uzsākti Pleskavas ielas sākumposmā, virzienā no Pils ielas līdz 7. Siguldas kājnieku pulka piemineklim. Tā ir nākamā šīs ielas remontdarbu kārta, ko veic SIA “8 CBR” no Smiltenes, kas apņēmies to izdarīt līdz rudenim. Jau tiek attīrītas ielas malas, rakti grāvji, nozāģēti traucējošie koki.

“Šīs kārtas laikā arī gar Alūksnes ezeru – no Pleskavas ielas līdz ieejai parkā - izbūvēs apgaismotu gājēju celiņu, kam būs šķembiņu segums, kāds jau ir parka celiņiem. Sākotnēji bija paredzēts, ka gājēju celiņu Pils un Pleskavas ielu krustojumā izbūvēs gar dīķi. Saskaņojumu tam neguvām, šī zeme pieder Aizsardzības ministrijai, tādēļ celiņš no autobusu pieturas pirms Torņa ielas būs gar Pils ielas malu. Šīs kārtas darbus līdzfinansē Aizsardzības ministrija, kas līdztekus rekonstruēs savu stāvlaukumu pie Kājnieku skolas,” stāsta I. Berkulis.


Kategorijas