Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Aizsardzības ministrs reģionālajā vizītē apmeklēs Vidzemi

Vita Briže

2019. gada 2. maijs 12:59

198

No 1. maija, līdz 3. maijam aizsardzības ministrs Artis Pabriks reģionālajā vizītē apmeklē Vidzemi – Alūksni, Valmieru un Cēsis.
1. maijā, A. Pabriks atklāja Jaunsardzes un informācijas centra organizēto 4. līmeņa nometni, kas norisināsies poligonā “Lāčusils” Alūksnes novadā. Nometnē piedalās 142 jaunsargi no visiem Latvijas novadiem, un tās laikā  jaunsargi pilnveidos prasmes un iemaņas lauka kaujas, topogrāfijas, orientēšanās apvidū, ieroču un šaušanas apmācībā, kā arī notiks jaunsargu prasmju un iemaņu testēšana saskaņā ar Jaunsardzes mācību paraugprogrammas prasībām.

Alūksnē aizsardzības ministrs arī apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Kājnieku skolu, kā arī iepazīsies ar militārās bāzes “Meža Strautiņi”, poligona “Lāčusils” un Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 31. kājnieku bataljona infrastruktūru un attīstību. 
Valmierā A. Pabriks tiksies ar Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes komandieri pulkvedi Mareku Ozoliņu, kā arī apmeklēs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 22. kājnieku bataljonu.

Savukārt Cēsīs aizsardzības ministrs tiksies ar Nacionālo bruņoto spēku Instruktoru skolas vadību, lai pārrunātu ar militārās izglītības iestādes darbību un attīstību saistītus jautājumus.
Cēsīs A. Pabriks arī apmeklēs Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes 27. kājnieku bataljonu un  militāro bāzi “Pipariņi”.

Kategorijas