Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Foto: Apes - Latvijas un Igaunijas čempionāts motokrosā. Apbalvošana

Spraigiem notikumiem un rekordiem bagātas bija svētdien Apē notikušās motokrosa sacensības.

Galveno balvu - savu septīto Vaidavas kausu, kā arī Latvijas un Igaunijas čempionāta otrā posma uzvarētāja titulu prestižajā MX1 klasē izcīnīja par “Igaunijas ekspresi” dēvētais Tanels Leoks, otrajā vietā mūsu novadnieks Matīss Karro, bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena - Toms Macuks.


MX2 klasē pārliecinoši uzvarēja Kārlis Sabulis, aiz sevis atstājot Igaunijas sportistus Prītu Ratsepu un Jorgenu Matiasu Talviku.

Uzvaru blakusvāģu ekipāžās svinēja Jānis Daiders /Tanels Koivs, kvadros- Kevins Sārs. MX30+ klasē pirmo vietu izcīnīja Dmitrijs Vinogradovs, MX veterānu klasē - Leons Kozlovskis, bet MX Senioru vērtējumā nepārspēts palika Jānis Mironovs.

Jāpiebilst, ka šajā tehniskajā sporta veidā nereti gadās arī ekstrēmas situācijas. Izņēmums nebija arī šoreiz, kad mediķiem nācās nogādāt pārbaudei uz medicīnas iestādi ne vien vairākus traumas guvušus sportistus, bet arī kādu tuvu trasei esošu skatītāju. Par to vairāk nākamajā, 8. maija, laikraksta "Alūksnes un Malienas Ziņas" numurā.


Savukārt par mūsu novadnieku sekmēm sacensībās, rezultātiem pārējās motociklu klasēs un “Zelta Mopēds” balvas izcīņā, kā arī par "starta karaļiem", tālāko lēcienu un citām nominācijām plašāka reportāža sekos 10. maija laikraksta numurā.

Visi sacensību rezultāti apskatāmi šeit: https://speedhive.mylaps.com/Events/1654587.

Kategorijas