Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Muzeju nakts Alūksnes Bānīša stacijā

Pirmo reizi akcijā “Eiropas Muzeju nakts” piedalās arī “Alūksnes Bānīša stacija”, Jāņkalna ielā 52, Alūksnē.
Pasākuma laikā 18.maijā no pulksten 19:00 līdz pat pusnaktij tiks piedāvāts bezmaksas ekspozīcijas apmeklējums, kurā varēs izzināt Gulbenes – Alūksnes dzelzceļa līnijā esošo 10 staciju stāstus, kā arī iespēja pakavēties pie stacijas šķūņa izveidotā afišu dēļa, izstādē “Stacijas ziņojumu dēlis”, un pārlasīt dažādu laiku kultūras, politiskās un ekonomiskās aktualitātes. 

Aicinām ikvienu piedalīties radošā darbnīcā “Piešķir naktij krāsu!”, kura tapusi sadarbībā ar mākslinieci Elīnu Salaku. Savukārt savu acīgumu varēs pārbaudīt foto orientēšanās spēlē “Stacijas kvartāls zem lupas”, kuras laikā būs jāatrod daudz dažādi ar dzelzceļu saistīti elementi, kuriem ikdienā dažkārt nepievēršam uzmanību.
“Alūksnes Bānīša stacija” ir multimediāla ekspozīcija, kura tika atvērta 2018.gada septembrī vēsturiskajā stacijas bagāžas šķūnī. Ekspozīcijā par Baltijā vienīgo regulāri kursējošos dzelzceļu var atklāt dzelzceļa vēstures faktus, dzirdēt unikālus 10 staciju stāstus, ieraudzīt, kam Bānītis bijis draugs, palīgs, darba vieta un iedvesmas avots.

Eiropas Muzeju nakts ir starptautisks muzeju pasākums, kas kopš 2005.gada notiek daudzās Eiropas valstīs. Akcijas iniciators un koordinators ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija. Līdz ar tradicionālajiem ekspozīcijām notiek arī dažādi īpaši pasākumi.

Kategorijas