Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Jaunsargu kustība Apes novadā ir aktīva

Astra Binde

2009. gada 27. oktobris 18:08

1378

„ Šis rudens ir bagāts ar dažādām Apes novada jaunsargu aktivitātēm: ir notikuši gan pārgājieni, gan sacensības”, informē Apes novada 202. vienības jaunsargu instruktors Juris Ozoliņš. „Septembrī un oktobrī tika veikti mācību pārgājieni Apē un Gaujienā, kuru laikā audzēkņiem bija jāveic daudzveidīgi uzdevumi” .

21. oktobrī  Grundzālē  Apes novada jaunsargi piedalījās Valkas novada jaunsargu sacensībās. Tur spēlē „Karogs” deviņu komandu konkurencē  viņi izcīnīja 3. vietu,  bet militārajā stafetē – sesto.  Komandā startēja Kristīne Jencīte, Anželika Vasiļjeva, Marika Poļaka  no Trapenes pamatskolas , kā arī gaujienieši Edgars Kurlovičs, Oskars Laucis, Mikus Rožkalns.

J.Ozoliņš stāsta, ka jaunsargi skolās  pašlaik   gatavojas  ierindas skatēm, kas veltītas Latvijas armijas 90.gadadienai.  „ Sevišķi aktīvi  šīm skatēm gatavojas  Gaujienas internātskolā, kur  šajā pasākumā  iesaistījušies ne tikai jaunsargi, bet visi skolēni , sākot ar 5. klasi. Savukārt Apes novada izlases komanda  piedalīsies    Vidzemes novada ierindas skatē, kas notiks Cēsīs  13. novembrī.    Notiek gatavošanās arī 11. novembra  Lāčplēša dienas     pasākumam, kad Apes Pilsētas kapos pie Latvijas brīvības cīnītāju pieminekļa notiks  svinīga vairāk kā 50  jaunsargu kandidātu uzņemšana jaunsardzes rindās.  „ Esam priecīgi par bērnu un  jauniešu atsaucību un   gaidām     jaunsardzē  arī  jaunus dalībniekus - gan zēnus, gan meitenes”,  aicina  jaunsargu instruktors.

 „Man patīk, ka jaunsargos notiek interesanti  pārgājieni un citi pasākumi”, saka   D.Ozoliņa Apes vidusskolas   11 . klases skolnieks Roberts Kaktiņš, kurš jau vairākus gadus ir  aktīvs jaunsargs. „Arī uz  mūsu   valsts vēsturi un  aizsardzības lietām, mūsu instruktora mācīti,  tagad skatāmies daudz plašāk ,nekā tas būtu  tikai ar vēstures stundām  gūtajām zināšanām vien. Noteikti  tālākajā dzīvē noderēs arī jaunsarga sertifikāts, ja to izdosies nokārtot”. Jaunsargu nodarbībās jauniešiem  rūdās izturība un pacietība, veidojas kolektīvisms, atbildības sajūta vienam par otru, kā arī vērīgums un citas prasmes un iemaņas.

Kategorijas