Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Alūksniete Laura Delvina apliecina izcilas zināšanas „Eiropas eksāmenā”!

9.maijā, Eiropas dienā, ikviens Latvijas iedzīvotājs tika aicināts apliecināt savas zināšanas, piedaloties „Eiropas eksāmenā” – tests ar daudzveidīgiem jautājumiem par Eiropu.

„Eiropas eksāmens” notika jau sesto gadu un dalībnieku aktivitāte turpina augt – šogad eksāmenu nokārtoja jau 19 182 dalībnieki. Dalībnieku pozitīvie komentāri liecina, ka „Eiropas eksāmens” ir kļuvis par vērtīgu tradīciju, mudinot padomāt un pārbaudīt savas zināšanas par daudzveidīgām tēmām, kas skar mūsu ikdienu. „Prieks, ka Eiropas diena kļūst par prāta svētkiem!” tā vēsta viens no dalībniekiem komentāros.

Savu aktivitāti un izcilās zināšanas “Eiropas eksāmenā” katru gadu apliecina arī Alūksnes skolēni, ne reizi vien saņemot godalgas. Šis gads nav izņēmums!

“Eiropas eksāmenu” kārtoja 4725 vidusskolēni no visas Latvijas un 30 labāko starpā iekļūst un balvu 17. maijā ES mājā, Rīgā, saņems Laura Delviņa no Ernsta Glika Alūksnes valsts ģimnāzijas.

“Eiropas eksāmenu” organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Latvijā, sadarbībā ar Eiropas Kustība Latvijā. Vairāk par “Eiropas eksāmens” www.esmaja.lv, sadaļā Projekti, kā arī FB Eiropas eksāmens.
Sveicam Alūksni!

Kategorijas