Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sāk vasaras sezonu

Didzis Bauers

2019. gada 13. maijs 09:23

305

Alūksnes kinoloģiskās biedrības “Remis” dalībnieki ar labiem rezultātiem ir atgriezušies no sacensībām Lizumā, kas bija pirmās, uzsākot vasaras sezonu.

“Sezonu uzsākām ar septiņiem Alūksnes dalībniekiem. Startējām piecās grupās: jaunākajā vecuma grupā līdz 46 gadiem, vecākajā profesionāļu grupā no 47 gadiem, iesācēju grupā, maza auguma suņu grupā un grupā “Bērns ar suni”. Sacensības norisinājās trīs posmos: pirmais – suņa piesaukšana, otrais – šķēršļu joslas pārvarēšana, trešais – figuranta aizturēšana vai aporta (mantiņas) atnešana. Jaunākajā grupā startēja Raivis Podrezovs ar suni Rokiju. 1. posmā viņš – 5. vietā, 2. posmā - 2. vietā, 3. posmā – 3. vietā. Kopvērtējumā viņam - 3. vieta. Vecākajā grupā no mūsējiem diemžēl neviens nestartēja, jo Sergejs Pranckuns piedalījās kanikrosa sacensībās Ķegumā, kurās viņam ļoti labs rezultāts - savā grupā izcīnīta 1. vieta. Iesācēju grupā mums bija viskuplākā pārstāvniecība, startēja trīs dalībnieki - Raitis Seņko ar Marko, Elīna Akmentiņa ar Rendu, Ilmārs Saldābols ar Loru.

Raitim visos posmos – 2. vieta, kas arī kopvērtējumā deva 2. vietu. Elīnai - 4. vieta 1. un 2. posmā, kamēr mantiņas atnešanā – 3.vieta, kas kopvērtējumā deva 4. vietu. Ilmārs pirmajos divos posmos – 3. vietā, 3. posmā – 4. vietā, bet kopvērtējumā palika trešais. Maza auguma suņu grupā  Ilze Egle - Balande ar  Bono startēja vissekmīgāk. 1. posmā viņai - 1. vieta, otrajā – 2. vieta un trešajā – 3. vieta, bet kopvērtējumā – 1. vieta. Grupā “Bērns ar suni” alūksniešiem startēja divas dalībnieces - Sanija Podrezova ar Pradu un Inese Krevica ar Rego. Sanijai 1. posmā - 4. vieta, otrajā – 3. vieta, trešajā – 2. vieta. Kopvērtējumā viņai  3. vieta. Inesei 1. posmā  3. vieta, otrajā – 4. vieta, trešajā – 4. vieta, kas kopvērtējumā deva 4. vietu. Visi bija uzdevumu augstumos, esmu apmierināts ar sportistu rezultātiem. Kā bijām plānojuši, tādus rezultātus arī izdevās uzrādīt. Sezonas sākums suņiem ir grūtāks, kamēr ieiet sportiskajā ritmā. Domāju, ka iejutīsimies sportiskajā atmosfērā un rezultāti būs labāki. Rezultāti bija ļoti blīvi, pat līdz sekundes desmitdaļām. Tagad gatavojamies 18. maijam, kad tepat, kaimiņos Litenē, pagasta svētku laikā notiks suņu sacensības.  Plānojam tajās startēt,” stāsta biedrības “Remis” priekšsēdētājs Agris Naglis.

Kategorijas