Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vēlētājiem bažas par nesaņemtajiem paziņojumiem

Sandra Apine

2019. gada 13. maijs 09:31

144

Īsi pirms 7. maija, līdz kuram vēlētāji var nomainīt iecirkni Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, atklājies, ka daļa pilsoņu nav saņēmuši paziņojumus, kuros norādīts vēlēšanu iecirknis, uz kuru viņiem jādodas balsot 25. maijā. Ar šādām bažām arī    Alūksnes novada iedzīvotāji vērsušies redakcijā, uz to redakcijas uzmanību vērsa arī Alūksnes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ilze Rubene.
Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvis Ģirts Pommers skaidro, ka tiem vēlētājiem, kuriem nav mainījusies deklarētā dzīvesvieta, nevajadzētu uztraukties, jo viņiem ir jādodas uz to pašu vēlēšanu iecirkni, kurā balsojuši jau iepriekš. Problēmas vēstuļu piegādē tiek saistītas ar to, ka šogad konkursā par to izsūtīšanu uzvarējis nevis “Latvijas Pasts”, bet SIA “Reller”, kam būšot jārēķinās ar soda sankcijām par to, ka darbs nav paveikts tā, kā līgumā paredzēts.

Arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa aicina vēlētājus neuztraukties, jo šis paziņojums nav balsošanas dokuments un tam ir tikai informatīvs raksturs, tāpēc varot droši doties uz vēlēšanām arī bez tā. CVK interneta mājas lapā ir norādīti vēl divi veidi, kā noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni.

To var izdarīt, zvanot pa CVK informatīvo tālruni 67049999. Otru iespēju piedāvā PMLP, kurai ir e-pakalpojums, kas nodrošina iespēju uzzināt savu vēlēšanu iecirkni, ievadot vēlētāja personas kodu, vārdu un uzvārdu, kā arī drošības kodu.
Jāatgādina, ka jau martā vēlētājiem tika nosūtīti paziņojumi par EP vēlēšanām 25. maijā. CVK informē, ka kopā bija jānosūta 1 388 858 paziņojumi. Līdz aprīļa sākumam visiem vēlētājiem tie bija jāsaņem, bet daudziem, kā izrādās, tas nav piegādāts.
Sandra Apine

Kategorijas