Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Sociālais aprūpes centrs „Pīlādži’’ uzņem ciemiņus no sociālā aprūpes centra „Alūksne’’

Teksts un foto: Ieva Pētersone

2019. gada 17. maijs 08:53

12524

16. maijā sociālo aprūpes centru „Pīlādži’’ apciemoja mīļi ciemiņi no sociālā aprūpes centra „Alūksne’’. Pēc sirsnīgās apsveicināšanās, mājinieki parādīja viesiem telpas. Kad viss bija apskatīts, visi sapulcējās zālē, „Alūksnes’’ centra vadītāja Baiba Meistere pieteica skeču, „Ekstrēmās lauku saimnieces’ ’,kuru kā dāvanā bija sagatavojuši alūksnieši. Idejas autore centra sociālā aprūpētāja Agra Andersone.

Skečā darbojās četras personas. Saimniece, saukta par Pus vālodzi (Agra Andersone) Viņas draudzene( Ilzīte Boroduška). Rīdzinieces, kuras uzdodas par tādām( Ramona Savina un Lolita Zvirgzda). Skeča darbība notiek lauku sētā, kur Pus vālodze jo vīrs viņu pametis( tālab tikai puse no Vālodzes), sēž pie galda un lasa avīzi, kurā rakstīts, ka var pieteikties šovam „Īstās latvju saimnieces’’ un viņai tik ļoti gribas tikt parādītai televīzijā, ka zvana savai draudzenei un pierunā to piedalīties šovā. Tas nekas, ka nav naudas, toties prāts darbojas un galvenais, lai ēdienkarte būtu vilinoši uzrakstīta.

Ko liks patiesībā galdā, tas paliek noslēpumā, galvenais, ka pagalms mudž no gliemežiem un varžu pilna upe, arī slieku netrūkst. Kāda salāt lapa un pāris ogas arī atrodas. Viņām nav ne jausmas, ka šova vērtētājas patiesībā nav nekādas rīdzinieces, bet blēdes, kuras tīko pēc kartupeļiem un citiem lauku labumiem. Morāle: ne vienmēr aklai vistai tiek rudzu grauds.

Kad apēsts mājinieku pagādātais kliņģeris, izdzerta sula, alūksnieši pošas mājup, viņi bez jautrā skeča dāvanā atstāja krāsainu dziju adīšanai. Paldies par to!

Bija skaisti, tāds bija ciemiņu vērtējums. –Gaidīsim atkal, ar vēl garāku skeču, no savas puses teica mājinieki. Uz jaunu tikšanos!

Kategorijas