Aluksniesiem.lv ARHĪVS

MTB velomaratons Alūksnē - jauna trase, jauni izaicinājumi

Vērienīgs sporta notikums velosporta draugus gaida jau šodien, jo 19. maijā Alūksnes novada teritorijā startē riteņbraukšanas sacensību “VIVUS MTB kalnu velosipēdu maratons” otrais posms.

Pasākums, ko rīko biedrība “Latvijas kalnu riteņbraukšanas attīstības centrs”, pulcē Latvijas spēcīgākos šī sporta veida pārstāvjus, kā arī daudzus Alūksnes un Apes novada riteņbraucējus. To vidū arī pirmā posma trijnieka līderi savās grupās – Oskars Muižnieks, Anita Muižniece, Beate Kovgere, Gunārs Rozenbergs, Zigmārs Zučiks. Sacensību dalībnieku kopskaits prognozējams ap tūkstoti, no tiem apmēram puse plāno doties populārajā pusmaratona distancē.

Sacensību starts - Alūksnes novada ziemas sporta centrā “Mežinieki”. Trases virzīsies uz Kolberģi, Ziemeriem, Ķauķu kalnu, “Jaunsētām”, Tempļakalnu un caur Pilssalu un skaisto Alūksnes muižas parku atgriezīsies atpakaļ sacensību centrā “Mežiniekos”. Aiz Jaunsētām gar Alūksnes ezeru, pa taku apvijot Tempļakalna pussalu, finiša virzienā izveidots O”Learys Sprinta sektors. Riteņbraucēji šķērsos arī abus Pilssalas tiltus.

Starts ap 50 kilometru garajai HRX Maratona distancei tiks dots pulksten 11.30, pēc tam BALTAIS Pusaudžu grupai. LVM Pusmaratona veicēji distancē dosies ap 13.00, savukārt CIDO Bērnu sacensības, atbilstoši vecuma grupām, startēs 11.50 un 12.30. Ap 13.30 paredzams maratona, bet 14.15 pusmaratona finišs. Apbalvošana un sacensību noslēgums plānots ap 15.30.

“Tiks apbalvotas daudzas un dažādas nominācijas, gan individuāli, gan komandu sacensībā,“ saka viens no sacensību organizatoriem Mairis Levans.”Aktīvāko braucēju, ko noskaidros divos starpfinišos un finišā, gaidīs balva no Cat Phones Fans Baltics.

Skatītāji aicināti just līdzi sportistiem gan sacensību centrā “Mežiniekos”, gan arī citviet sacensību trasē. Kā pierādījies iepriekšējās velosacensībās, Alūksnes un Apes novadu iedzīvotāji ir atsaucīgi un izdomas bagāti, uzmundrinot un atbalstot riteņbraucējus. Tā kā laikapstākļus sola diezgan karstus, organizatori arī šoreiz aicina gan skatītājus, gan lauku māju ļaudis, gar kuru sētām izveidota garā trase, pasniegt sportistiem kādu atspirdzinājumu - ūdens krūzi. Tāpat lūgums piesiet savus četrkājainos draugus, lai tie netraucē sacensību norisei.

Kategorijas