Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Koki sastādīti nevis uz ceļa, bet privātīpašumā

Aivita Lizdika

2019. gada 20. maijs 09:18

541

Jau pagājušajā gadā laikraksta redakcija saņēma neapmierinātu alūksniešu telefonzvanus par to, ka kāds ar barjeru ierobežojis pārvietošanās iespējas ar automašīnu pa ielu, kas savieno “Sīļu” un “Kalnadruvu” mazdārziņus.

Caurbrauktuvi norobežo ar barjeru
Atpūtnieki, kuri vēlu vakarā vai agri no rīta vēlējās nopeldēties Sisenītī, bija spiesti mērot ceļu no “Sīļiem” par remontējamo Pleskavas ielu, stāvot pie vairākiem luksoforiem, vairāku kilometru garumā, tā vietā, lai ērti izbrauktu cauri pa ielām “Kalnadruvu” teritorijā līdz pat minētajam ezeram. Savukārt “Kalnadruvu” vasarniekiem, lai nokļūtu Kolberģī vai peldvietā Alūksnes ezera ‘”Šūpalās”, atkal bija jāmēro apkārtceļš vispirms uz Alūksnes pusi. Vēlāk, notikuma risinājumā iejaucoties Alūksnes novada pašvaldības policijai, šī barjera tika noņemta un turpmāk arī ar auto tomēr bija iespējams brīvi pārvietoties.

Tagad uz ielas aug eglītes
Arī šogad redakcija saņēma satraucošu ziņu no mazdārziņu iemītniekiem “Sīļos” un “Kalnadruvās”,  kuri atkal pauž neapmierinātību ar situāciju minētajā ielas posmā. Proti, tagad privātīpašnieks uz caurbraucamās ielas uzbēris  kārtu melnzemes un tajā iestādījis 78 eglītes, atstājot tikai nelielu taciņu, lai pa to no vienas teritorijas uz otru nokļūtu vien ar kājām. Abos privātīpašuma galos arī uzstādītas ceļa zīmes ar aizliegumu iebraukt.
Apkārtējo mazdārziņu īpašnieki atzīst, ka patiesi reiz caurbraucamā iela bija jāslēdz, jo autobraucēji tur pārvietojoties, spieda uz gāzes pedāļa pilnīgi bez apdomas par to, ka apkārt ir mazi bērni, ka dārzos ir sauss un visiem jācieš no pārlieku lielajiem putekļiem, ko rada spēkrati. Tagad, ja ir nepieciešamība, uz vai no Sisenīša tomēr ir iespējams nokļūt, taču vien ar kājām vai velosipēdu.

Šādas darbības ar
pašvaldību nav jāsakaņo
Alūksnes novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Aploka, atbildot uz jautājumu par situāciju mazdārziņos, skaidro, ka minētā teritorija nav pašvaldības īpašums. “Koki sastādīti privātīpašumā un šādas darbības privātīpašumā ar pašvaldību nav jāsaskaņo,” norāda E. Aploka.


Kategorijas