Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Vāc parakstus sporta centra būvniecībai

Līga Vīksna

2019. gada 23. maijs 09:47

640

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skola vāc iedzīvotāju parakstus, lai rosinātu valsts finansējuma piešķiršanu iecerētā Alūksnes sporta un izglītības centra būvniecībai. Šobrīd savākti aptuveni 500 paraksti – parakstu vākšana turpināsies vēl divas nedēļas.
Savāktos parakstus ar pavadvēstuli jūnija sākumā iesniegs Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam un izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai.

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone atzīst – tādējādi vecāki,  sporta skola un visi, kuri atbalsta veselīgu dzīvesveidu, pauž savu attieksmi. “Darām, ko šajā situācijā varam! Valsts finansiālais atbalsts ieceres īstenošanai ir ļoti vajadzīgs. Parakstīties var ikviens interesents – gan Alūk­snes novada iedzīvotāji, gan novadnieki, gan arī ikviens no tiem, kuri nākotnē vēlas dzīvot Alūksnē un šeit audzināt, skolot bērnus, gan arī citi, kuri atbalsta ideju par mūsdienīgu sporta un izglītības centru Alūksnē,” stāsta L. Tomsone. Viņa uzsver - parakstīties var sporta skolā un Alūksnes novada Sabiedrības centrā līdz maija beigām.
Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers uzteic šādu iniciatīvu, kā autori ir sporta skola un audzēkņu vecāki. “Tas ir pareizi. Alūk­snes novada pašvaldība no Izglītības un zinātnes ministrijas joprojām nav saņēmusi konkrētu atbildi par šī objekta gaitu – kāda būs sadarbība starp pašvaldību un ministriju, lai šo objektu uzbūvētu. Mums ir 300 000 eiro valsts finansējums projektēšanai, ko jau veicam, bet nav skaidrības par tālākajām darbībām un termiņiem, lai pašvaldība var stratēģiski plānot. Par Alūksnes sporta un izglītības centra tapšanu sižeti izskanējuši gan televīzijā, gan radio valstiskā līmenī, bet no ministrijas joprojām nav atbildes. Tādēļ prieks, ka tiek vākti paraksti, kas apliecina, ka šis objekts Alūksnes novadam un iedzīvotājiem ir svarīgs,” saka Dz. Adlers un rosina iedzīvotājus parakstīties.

Parakstu vākšanas vēstules teksts

“Mēs, apakšā parakstījušies, Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu vecāki, kā arī  sportu un veselīgu dzīvesveidu Alūksnes novadā atbalstoši iedzīvotāji un vienkārši novada patrioti, kuri vēlas šeit dzīvot, strādāt un audzināt bērnus un mazbērnus, lūdzam valsts līdzfinansējumu Alūksnes sporta un izglītības centra būvniecībai.
Kāpēc?
Pirmkārt, Alūksnes sporta skolas pašreizējā galvenā bāze - sporta angārs - ir morāli un fiziski galēji novecojusi, vairākas treniņiem nepieciešamas sporta bāzes, kas tikai daļēji ir piemērotas mūsdienīgai sportošanai, tiek īrētas no citām iestādēm, uzņēmumiem un privātpersonām.
Otrkārt, Alūksnes pilsētas un novada bērni ir sportot griboši, jo trenēties sporta skolā arī tik nemotivējošos apstākļos izvēlējušies vairāk kā 400 bērni, un viņi ir pelnījuši 21. gadsimtam atbilstošu infrastruktūru.
Treškārt, valsts akceptējusi sporta un izglītības centra būvniecību Alūksnē, 2018. gadā piešķirot 300 000 eiro projektēšanas darbiem.
Ceturtkārt, ja reģionu izaugsme un attīstība ir valsts prioritāte, Alūksnei - no lielajiem centriem tālam pierobežas novadam - valsts atbalsts ir vitāli nepieciešams un pašsaprotams.
Piektkārt, sporta un izglītības centrs ir iecerēts kā ilgtspējīgs projekts, kas ir rūpīgi izsvērts un optimāli piemērots mūsu novada visu vecumu iedzīvotāju sportiskajām vēlmēm un dažādu sporta veidu vajadzībām.
Sestkārt, sporta un izglītības centra būvniecība Alūksnes novadā pilnībā atbilst valsts sporta politikas pamatnostādnēm.
Septītkārt, mēs piekrītam mūsu datu izmantošanai mērķa - valsts līdzfinansējums Alūksnes izglītības un sporta centra būvniecībai - sasniegšanai.”

Kategorijas