Aluksniesiem.lv ARHĪVS

Cer uz labiem rezultātiem

2009. gada 26. oktobris 14:20

1249

Šī būs olimpiskā sezona, un arī bobslejisti, tostarp mūsu novadnieks Intars Dambis, cer, ka šosezon veiksies ļoti labi. Puišiem mērķis ir uzrādīt pēc iespējas labākus rezultātus gan Pasaules čempionāta posmu laikā, gan arī Olimpiskajās spēlēs nākamā gada februārī.

Gatavojoties sezonai, sportisti ir ieguldījuši ļoti daudz darba, to apliecināja ikviens. Bobsleja sezonas atklāšanas pasākumā Siguldā Latvijas 1.ekipāžas pilots Jānis Miņins žurnālistiem atzina, ka visi sportisti ir gatavi pat par 110 procentiem. “Ja vēl ir cilvēki, kas mūs ir gatavi atbalstīt šajos trakajos laikos, ir prieks censties arī viņu dēļ. Kad teica, ka naudas nebūs, mums parādījās spīts iet uz treniņiem, tagad nāk klāt arī motivācija,” atzina J.Miņins. Viņš piebilda, ka sezonas pirmajā pusē būs grūti un spēki vairāk tiks koncentrēti tieši uz sezonas otro pusi, taču vissvarīgākais ir, lai kaut kādu iemeslu dēļ, piemēram, traumu nenāktos veikt izmaiņas komandas sastāvā, jo puišiem ir izveidojusies ļoti laba sadarbība.

Šai sezonai pavisam cita motivācija
To apliecināja arī alsviķietis Intars Dambis. „Mēs esam ļoti labs un draudzīgs kolektīvs. Puiši man ir kā otra ģimene,” atzīst Intars. Viņš cer, ka šajā sezonā izdosies uzrādīt labus rezultātus, jo vasarā ir ļoti daudz trenējušies. „Katru rudeni mums notiek testi – šoruden visiem puišiem rezultāti ir daudz labāki nekā citus gadus. Šī būs olimpiskā sezona, tādēļ ir arī pavisam cita motivācija. Centīsimies nepievilt uz mums liktās cerības un sagādāt prieku līdzjutējiem,” saka bobslejists.

Ir gatavi cīnīties
Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis norādīja, ka gatavošanās procesā sportisti ir paveikuši visu, kas bijis iecerēts, taču par rezultātiem esot grūti spriest, jo nav zināmas situācijas citās komandās. Kā piebilda S.Prūsis – ir komandas, kas sadarbojas ar “Ferrari” un “Audi”, bet mūsu valstī vairs pat “RAF” neražo, tādēļ cīnīties būs grūti, tomēr viņi ir gatavi to darīt. “Es domāju, ka sezonas laikā viss nostāsies savās vietās. Droši vien divnieks ies sliktāk, četrinieks – labāk, un diez vai mēs varēsim šo situāciju tik strauji mainīt, taču darīsim, protams, visu, kas ir mūsu spēkos,”  teica S.Prūsis, izsakot pateicību sponsoriem un ticot, ka arī viņiem sportistu sniegums nesīs gandarījumu.


Atbalstīs sportistu attieksmes dēļ

Jāpiebilst, ka šajā sezonā bobslejam Latvijā ir izdevies piesaistīt jaunus sponsorus, par to klātesošos informēja Latvijas Bobsleja federācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Kols. Tie ir SIA “Arčers”, SIA “Binders” un SIA “Abora”. Krīzes dēļ arī bobslejam bija krietni samazināts finansējums, taču šo uzņēmumu atbalsts ļāva atkal cerīgāk skatīties nākotnē.
Uzņēmumi “Arčers” un “Binders” līdz šim bija pazīstami kā basketbola atbalstītāji, taču šogad uzņēmumu vadība ir nolēmusi pievērsties bobsleja atbalstam. Tas ir noticis tikai sportistu nopietnās attieksmes pret darbu dēļ. Viss, protams, būs atkarīgs no ekonomiskās situācijas, taču uzņēmēji cer, ka arī nākamajās sezonās viņi varēs atbalstīt šo sporta veidu.
Arī Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents Zintis Ekmanis izteica cerību uz šādu sadarbību, jo negribētos, ka ar šo olimpisko sezonu viss beigtos. Viņaprāt, arī nākamajās Olimpiskajās spēlēs Sočos mūsu bobslejistiem vajadzētu startēt šādā pat sastāvā. “Materiālā ziņā mēs, protams, nevaram sacensties ar lielvalstīm, taču rezultātu ziņā gan mēs to noteikti varam darīt,” teica Z.Ekmanis, piebilstot, ka mūsu puiši ir ļoti centīgi un viņi var pierādīt, ka arī mazā Latvija var konkurēt ar lielām valstīm - svarīgi vien, lai sportistus neatstāj veiksme.

Kategorijas